Calcul PSD: Fiecare român va da din buzunar 650 de lei. România pierde 10 miliarde de lei

Departamentul economic al Partidului Social Democrat( PSD)  a realizat o analiză prin care încearcă să demonstreze că președintele Klaus Iohannis generează costuri semnificative pentru România deoarece refuză să propună ca premier omul susținut de social democrați. Între timp, inflația este în scădere, iar Guvernul urmează să se împrumute o sumă importantă la dobânzi minime istorice.
Economica.net - Dum, 23 feb. 2020, 10:15
Calcul PSD: Fiecare român va da din buzunar 650 de lei. România pierde 10 miliarde de lei

Senatorul PSD Radu Oprea a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, care este costul economic al crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta se ridică la 10 miliarde de lei, notează News.ro.

“Am făcut conferinţa de presă pentru a vă prezenta analiza PSD privind costurile economice ale crizei politice declanşate şi întreţinute de PNL şi de preşedintele Iohannis. Costul total al crizei este de 10 miliarde de lei, bani care vor fi suportaţi de către toţi românii. În medie fiecare cetăţean al României, adult, va da din buzunar 650 de lei”, a afirmat senatorul Radu Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă. 

El a mai spus că liberalii au cheltuit cu 9 miliarde mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul guvernării PSD.

“Vă prezint în continuare câteva din cauzele care au condus la acest dezastru economic pe care l-a făcut PNL în doar trei luni de zile şi este probabil cel mai rapid faliment economic înregistrat vreodată. În primul rând, a fost un dezmăţ al cheltuielilor. Au cheltuit cu 9 miliarde de lei mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul PSD. Veniturile bugetare au scăzut brusc. Imediat după venirea PNL la guvernare în primele zece luni, PSD reuşise să crească veniturile cu 12,4% mai mult decât în anul 2018, iar apoi dacă ne uităm pe cifre, veţi vedea că au scăzut cu 5% în lunile noiembrie şi decembrie, aceste venituri la bugetul de stat”, a mai spus Radu Oprea.

Senatorul social-democrat a mai afirmat că în trei luni de guvernare PNL a împrumutat 10 miliarde de euro, de patru ori mai mult decât se împrumuta PSD.

“În al treilea rând, în cele trei luni de guvernare PNL a împrumutat 10 miliarde de euro. Este de patru ori mai mult decât se împrumuta PSD. Şi o fac tocmai aceia care ne acuzau pe noi că îndatorăm generaţiile viitoare şi este un lucru care devine foarte îngrijorător şi care se referă la dinamica împrumuturilor, la viteza cu care ne împrumutăm, care astăzi este mult mai mare decât viteza creşterii economice, adică ne împrumutăm mai mult decât putem duce”, a mai declarat senatorul PSD.

El a afirmat că PNL a dus România în deficit execesiv.

“În al patrulea rând au dus România în deficit excesiv. Am lăsat un deficit de 2,8% şi putem arăta oricând că ne încadram într-un deficit de 3% .  Ei au dat drumul unor cheltuieli foarte mari şi au închis robinetul colectării veniturilor. În aceste condiţii, resursele bugetare s-au golit imediat şi am fost anunţaţi de către Comisia Europeană că începe procedura de deficit excesiv împotriva României”, a explicat Radu Oprea.

Te-ar mai putea interesa și
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze pe piață conform propriilor planuri. Nu a făcut-o încă, iar acest lucru......
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...