Căldura, întreruptă în mai multe zone din Capitală, din cauza unor avarii

Agentul termic a fost oprit în cursul zilei de marţi la 25 de imobile din Sectorul 1, la 26 din Sectorul 3 şi 12 din Sectorul 6, din cauza unor avarii, a informat RADET.
Economica.net - mar, 18 dec. 2018, 15:40
Căldura, întreruptă în mai multe zone din Capitală, din cauza unor avarii

Potrivit informaţiile publicate pe site-ul RADET, în Sectorul 1, un număr de 25 de blocuri de pe Străzile Ştirbei Vodă şi Berzei şi Calea Plevnei sunt afectate de o avarie la reţeaua primară. Sunt oprite apa caldă şi încălzirea, iar 20,30 este ora estimată în vederea repunerii în funcţiune.

În Sectorul 3 a fost oprită marţi furnizarea apei calde şi a încălzirii la 26 de blocuri de pe Bulevardul Unirii, Străzile Traian, Ion Pillat, Maximilian Popper, Nerva Traian, Rotundă, Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Decebal. Este vorba despre o avarie la reţeaua primară, estimându-se punerea în funcţiune în jurul orei 24,00.

În Sectorul 6, un număr de 12 blocuri de pe Străzile Veteranilor şi Dealul Ţugulea şi Bulevardul Uverturii sunt afectate de oprirea încălzirii până în jurul orei 20,00, care urmare a unei avarii la reţeaua secundară.

Conform unui comunicat postat luni pe site-ul RADET, din cauza unei alte avarii survenite la Magistrala 2, în apropierea celei care s-a produs în urmă cu o săptămână în zona Calea Vitan – Piaţa Bobocica, este afectată furnizarea apei calde şi a încălzirii în anumite zone din Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.
Au fost oprite zece puncte termice din Sectorul 3, care vor întrerupe furnizarea apei calde şi a încălzirii pentru 212 blocuri situate în perimetrul Străzilor Fizicienilor, Energeticienilor, Râmnicu Sărat, Nicolae Pascu, Lăcrămioarei şi Calea Vitan (până la intersecţia cu Şoseaua Mihai Bravu).

Din cauza acestei avarii vor funcţiona sub parametrii normali aproximativ 30 de puncte termice aflate în Sectorul 2, care alimentează circa 366 de blocuri situate în perimetrul Străzilor Ştefan cel Mare, Obor, Maşina de Pâine, Lacul Tei, Şoseaua Colentina, Doamna Ghica, Terasa Doamnei şi Şoseaua Fundeni.

Termenul estimat pentru remedierea avariei este marţi, ora 24,00. RADET menţiona că hotărârea privind oprirea punctelor termice pentru efectuarea intervenţiilor şi lucrărilor de remediere a acestor avarii a fost discutată în cadrul comandamentului comun RADET – ELCEN – PMB, organizat în dimineaţa zilei de luni.

„Vă reamintim că, deşi echipele care execută lucrările fac tot posibilul pentru reducerea timpului necesar desfăşurării acestora, în cazul oricărei avarii, perioada cea mai mare de timp este necesară pentru operaţiunea de golire a instalaţiei, astfel încât muncitorii să poată interveni la conductele subterane. Ulterior efectuării reparaţiei este necesară o altă perioadă de timp pentru reumplerea reţelei, după intervenţia propriu-zisă. Având în vedere dimensiunea sistemului de termoficare, fiecare avarie, urmată de întreruperea furnizării agentului termic, produce o sincopă de funcţionare care se propagă în reţea şi chiar şi după ce este remediată problema este nevoie de timp pentru ca efectele să nu mai fie resimţite de către consumatori. Aceasta reprezintă principala cauză a funcţionării sub parametrii normali a unor puncte termice din zone adiacente punctelor în care se înregistrează avariile”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...