Calea ferată București – Craiova: CFR contractează lucrări de 278 milioane de lei pentru eliminarea unor restricții de viteză

CFR Infrastructură, prin sucursala din Craiova, a lansat joi licitație pentru "lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii". Valoarea estimată a lucrărilor este de 278,44 milionae de lei, fără TVA.
Anemona Andone - Dum, 01 mai 2022, 21:36
Calea ferată București - Craiova: CFR contractează lucrări de 278 milioane de lei pentru eliminarea unor restricții de viteză

Proiectele de tip ”Quick Wins” reprezintă lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căi.

Obiectivul general al setului de proiecte tip „Quick Wins” constă în eliminarea restricțiilor de viteză prin lucrări ce vor viza elementele suprastructurii căii ferate (șina, traversele, aparatele de cale, piatra spartă) sau orice alt element care va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și marfă, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și confortului călătorilor.

Lucrările ar urma să se deruleze de-a lungul a circa 160 de kilometri de cale ferată, între Olteni și Pielești, acestea fiind împărțite în 26 de loturi.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie 2022, potrivit calendarului actual din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Procedura de atribuire se desfășoară sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului/contractelor execuție lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanțare.

Proiectele de tip „Quick Wins” fac parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și sunt incluse la finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR).

Modernizarea liniei de cale ferată București – Craiova se situează pe primul loc pe lista de 20 de proiecte feroviare, prioritizate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, CFR Infrastructură a semnat două contracte pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în vederea modernizării secțiunilor București – Roșiori și Roșiori – Craiova.

FOTO: Stația CF Olteni (sursa: WIEBE România SRL/SRCF Craiova)

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...