Calea ferată București – Pitești: Imagini de pe primul șantier pentru lucrări de reînnoire

CFR Infrastructură a postat miercuri imagini de pe primul șantier pentru lucrări de reînnoire a căii ferate București - Pitești, deschis anul acesta. Mai exact, este vorba de lucrările derulate de Strabag pe intervalul CĂLINEȘTI - GOLEȘTI - PITEȘTI, în valoare de 82,13 milioane de lei, fără TVA, finanțate din fonduri nerambursabile PNRR.
Anemona Andone - mie, 14 feb. 2024, 13:22
Calea ferată București - Pitești: Imagini de pe primul șantier pentru lucrări de reînnoire

Până pe 27 martie 2024, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, se desfășoară lucrările de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între stațiile Călinești – Golești (FIRUL II) și pe două linii din stația CF Golești, între km 95+000-99+300, lucrări incluse în prima etapă a programului de REÎNNOIRE a căii ferate pe intervalul CĂLINEȘTI – GOLEȘTI – PITEȘTI (21 km).

Constructorul execută în zona km 95+000 – 99+300 lucrări la suprastructura căii ferate prin înlocuirea la rând a tuturor componentelor aferente – sină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn, traverse de beton complet echipate, material mărunt, piatră spartă etc. – cu MATERIALE NOI achiziționate de antreprenor.

IMPLICAȚII ÎN CIRCULAȚIA TRENURILOR DE CĂLĂTORI

În perioada desfășurării lucrărilor între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI (FIRUL II) și pe cele două linii din STAȚIA CF GOLEȘTI, trenurile vor circula doar pe FIRUL I între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI și pe celelalte linii din stația GOLEȘTI, cu restricție de viteză, pentru protecția muncitorilor, în zona șantierelor.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și pentru minutele de întârziere înregistrate din cauza retrasării circulației doar pe un singur fir și îi asigurăm că lucrările de REÎNNOIRE a suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI (217,7 km) vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de transport, prin reducerea duratei de călătorie, și la creșterea gradului de siguranță feroviară”, au mai spus cei de la CFR Infrastructură.

Potrivit lor, programul REÎNNOIRE a suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI (217,7 km) se derulează în baza a trei contracte, cu o valoare totală de 666 milioane de lei, fără TVA, semnate anul trecut de Sucursalele Regionale de Căi Ferate Craiova (1 LOT) și București (2 LOTURI).

Pe intervalul Călinești – Golești – Pitești (21 km), contractul în valoare de 82,13 MILIOANE lei, fără TVA, a fost semnat în luna martie 2023, între SRCF Craiova și Asocierea Strabag – Metabet CF SA.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri nerambursbile prin programul PNRR, lucrări care au are drept scop ridicarea restricțiilor de viteză, creșterea gradului de siguranță și atingerea vitezei maxime de circulație de 120 km/h, pe o lungime cât mai mare a traseului.

FOTO: CFR Infrastructura Craiova – Lucrări de REÎNNOIRE a căii ferate pe intervalul CĂLINEȘTI – GOLEȘTI – PITEȘTI

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...