1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Calea Victoriei urcă patru poziţii în clasamentul global al celor mai scumpe artere comerciale

Calea Victoriei urcă patru poziţii în clasamentul global al celor mai scumpe artere comerciale, arată un studiu realizat de compania de consultanţă Cushman & Wakefield, prezentă şi pe piaţa locală. Artera comercială inclusă în top a urcat pe poziţia 49, faţă de locul 53 ocupat anul trecut. 

15 noi, 2017 | | ECONOMICA.net

Calea Victoriei a intrat în primele 50 cele mai scumpe artere comerciale în ceea ce priveşte chiria percepută pentru spaţii, arată un studiu realizat de Cushman & Wakefield. Astfel, anul acesta, Calea Victoriei se află pe poziţia 49, cu o chirie 564 de euro/mp/an. 

În 2006, chiria anuală pentru un mp de spaţiu comercial pe Calea Victoriei a fost de 1.080 de euro, iar în zece ani, aceasta s-a redus la jumătate, arată datele din studiile anterioare realizate de Cushman & Wakefield. 

Cel mai scump bulevard din lume este Upper 5th Avenue, New York, SUA, unde chiria anuală depăşeşte 28.200 de euro/mp. Acesta este urmat în clasament de Causeway Bay din Hong Kong, unde chiria depăşeşte 25.600 d euro/mp/an. Pe locul trei în clasament se află New Bond Street din Londra, Marea Britanie, cu o chirie anuală de peste 16.200 de euro/mp. Via Montenapoleone din Milano se află pe locul patru. Aici, chiria anuală este de 13.500 euro/mp. Locul cinci este ocupat de Bulevardul Champs Elysees, cu o chirie anuală de 13.200 de euro/mp. 

Magazinele s-au dus în malluri 

De ce au preferat retailerii să deschidă magazine în malluri şi nu pe Calea Victoriei? Motivul este unul simplu. Clădirile cu bulină şi o lege care a venit după incendiul din clubul Colectiv au închis mai multe magazine de pe Calea Victoriei din Bucureşti. O parte dintre acestea s-a mutat în malluri, iar altele au ales spaţii în alte clădiri.

CITEŞTE ŞI Magazinele de pe Calea Victoriei au luat calea mallului. Cum arată acum cea mai veche arteră comercială a Bucureştiului


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO