Camelia Bogdan: E posibil ca şi CCR, prin decizia de ieri, să imixtioneze în actul de justiţie

Judecătoarea Camelia Bogdan a afirmat marţi, cu privire la decizia CCR în care s-a constatat că DNA a perturbat activitatea Guvernului, că şi Curtea Constituţională este posibil să imixtioneze în actul de justiţie.
Economica.net - mar, 28 feb. 2017, 10:11
Camelia Bogdan: E posibil ca şi CCR, prin decizia de ieri, să imixtioneze în actul de justiţie

‘Depinde dacă şi CCR nu imixtionează prin această afirmaţie. Nu am văzut comunicatul, dar este posibil ca şi CCR, prin această afirmaţie, să imixtioneze în actul de justiţie, deoarece, dacă există suspiciunea rezonabilă că anumite persoane săvârşesc infracţiuni, chiar şi prin activitatea de legiferare, aceste aspecte trebuie lămurite de organele de urmărire penală’, a declarat Camelia Bogdan, la intrarea în sediul CSM.

Întrebată dacă mai pot procurorii să ancheteze legalitatea actelor normative emise de Guvern, Camelia Bogdan a spus că ‘nu este prima dată când se fură prin lege’.

‘În acest caz obiectul legiferării a avut o altfel de activitate, dar există legi prin care s-au sifonat bani de la bugetul de stat, au fost date în considerarea calităţii anumitor persoane, nu este prima dată când se întâmplă în România. (…) Dacă se constată, spre exemplu, că se încearcă dezincriminarea unei infracţiuni de către o persoană care este iniţiatorul unui proiect de lege, a unui cod în favoarea unei persoane apropiate şi face demersuri, acest lobby, acest trafic de influenţă, bineînţeles. Dar chiar dacă se face prin lege trebuie încurajată anchetarea acestor situaţii’, a susţinut Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan s-a prezentat marţi la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a-şi susţine trei cereri de apărare a reputaţiei.

‘Sunt trei cereri de apărare a reputaţiei, cea din episodul cu ‘băi Bogdane’, cea cu afirmaţia potrivit căreia aş fi aranjat un examen de promovare în biroul preşedintelui României, cel cu funcţionarii de la APIA în care mi s-a imputat că am luat mită de la stat ca să condamn o anumită persoană, altfel spus că am adus 100 de milioane de euro la bugetul de stat în schimbul a 2.000 de euro, şi cea aferentă unei plângeri despre care am auzit că totuşi nu s-a făcut, dar s-a vehiculat, (…) că aş fi soluţionat cererea de arestare a domnului Elan Schwartzenberg fără să respect procedura de citare. (…) În cea cu ‘băi Bogdane’ s-a constatat că s-au respectat toate normele de repartizare a dosarului şi în cea cu Elan Schwartzenberg. În cea cu APIA raportul este negativ, dar o să îl combat’, a precizat Camelia Bogdan.

Întrebată dacă vor aproba membrii Consiliului cererile de apărare a reputaţiei, Camelia Bogdan a opinat că Secţia pentru judecători din cadrul CSM ar trebui să se abţină.

‘Ar trebui ca Secţia de judecători să se abţină, deoarece în procesul meu a fost admis, pentru prima dată s-a constatat printr-un act oficial al CSM, că Dan Voiculescu are acelaşi interes cu Inspecţia Judiciară. Aceasta a constatat CSM admiţând cererea de intervenţie a Facias, fundaţie al cărei beneficiar real este Dan Voiculescu. Practic s-a decis că în cercetarea mea disciplinară Facias, adică Dan Voiculescu, a avut acelaşi interes ca şi Inspecţia Judiciară. Este motivul pentru care eu am făcut o plângere la DNA’, a explicat Camelia Bogdan, susţinând că cererile sale au obiect.

 

Te-ar mai putea interesa și
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ceea ce îi face pe unii economişti să ceară Berlinului să reformeze cea......
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...