1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Camera Deputatilor a respins un proiect de lege privind finanţarea sectorului de irigaţii

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, cu amendamente, nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării lui, în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

30 sep, 2015 | Agerpres

Proiectul, ce prevedea alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii, în vederea reducerii costurilor, a întrunit 181 de voturi pentru, 98 de abţineri şi trei voturi împotrivă, în condiţiile în care o lege organică, cum este şi această iniţiativă legislativă, se adoptă cu jumătate plus unu din voturile tuturor deputaţilor. 

Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a spus că este probabil ca Guvernul să adopte o astfel de ordonanţă de urgenţă. 'O să facem tot posibilul să căutăm alte căi - ordonanţă de urgenţă - pentru acest proiect', a precizat ministrul.

El şi-a exprimat regretul pentru neadoptarea acestui important proiect de lege care, pe lângă stabilirea regimului juridic al infrastructurii principale şi secundare de irigaţii, aloca cel mai important buget pentru modernizarea ei pe care l-a avut România după 1989, şi anume un miliard de euro pe o perioadă de cinci ani. 

De asemenea, Daniel Constantin i-a criticat pe membrii opoziţiei pentru că nu au votat proiectul.

'Sunteţi astăzi responsabili pentru faptul că jumătate din infrastructura secundară de irigaţii, din păcate, nu mai este în sistemul de irigaţii. S-au scos toate infrastructurile de acolo. Astăzi nu aţi vrut să corectaţi aceste lucruri pe care le-aţi greşit în trecut. Regret acest lucru', a spus Constantin.

În context, preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a spus că proiectul de lege, fiind un act normativ de aprobare a unei ordonanţe de urgenţă, se întoarce în plen sesiunea viitoare. 'Nu este iniţiativă parlamentară la Cameră decizională, este proiect de lege de aprobare a ordonanţei, deci noi îl avem în sesiunea viitoare, pe 1 februarie, pe ordinea de zi. Dacă până atunci, Guvernul va da o ordonanţă, nu e nicio problemă', a explicat Zgonea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO