1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Camera Deputaţilor: Utilizarea unei construcţii, numai după admiterea recepţiei, la terminarea lucrărilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede că folosirea unei construcţii se va face doar după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor, potrivit Agerpres

10 apr, 2019 | Agerpres

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii cu prevederi privind accesul la utilităţi, în condiţii de siguranţă.

Proiectul prevede "permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţie". Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.

"În ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinaţia de locuinţe care nu aveau semnate procesele verbale de recepţie la finalizarea lucrărilor de construcţie sau care nu aveau branşamentele autorizate, adecvate şi definitive, în acord cu destinaţia de locuire. În fapt, în ultimii ani, au fost semnalate zeci de situaţii în care au avut loc incendii sau explozii soldate cu victime şi pagube materiale, având drept cauză instalaţiile improvizate sau neadecvate la care unii dezvoltatori imobiliari au recurs pentru a crea înşelător senzaţia că blocul dat în folosinţa locatarilor este branşat la utilităţi şi poate oferi condiţii normale şi sigure de folosinţă", a motivat deputatul PNL Florin Roman, iniţiatorul proiectului, necesitatea adoptării acestor prevederi.

Camera Deputaţilor este for decizional.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO