1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Camera Deputaţilor va modifica Legea Construcţiilor pentru uşurarea obţinerii autorizaţiilor şi avizelor de construcţie

Deși a fost respinsă de Senat, noua Lege a Construcțiilor ar putea fi adoptată de Camera Deputaților (decizională) unde a primit raport favorabil și poate propune adoptarea actului normativ care modifică Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Proiectul de lege, inițiat de deputatul PNL Florin-Claudiu Roman, va aduce mai multe modificări care eficientizează obținerea actelor necesare pentru demararea lucrărilor de construcții. 

14 oct, 2019 | ECONOMICA.net

O premieră a legii e faptul că e autoritățile ar fi trase la răspundere dacă eliberează acte incomplete ce duc la pierderi pentru investitori sau constructori.

Potrivit raportului întocmit de Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și Comisia juridică, unele construcții nu vor mai avea nevoie de aviz de mediu sau de la DSP, de asemenea, demolarea și construcția vor putea fi unificate sub o singură autorizație, iar reautorizarile se vor face mai eficient.

Alte noutăți prevăzute de lege 

Pentru construcțiile unifamiliale nu vor mai fi necesare avizele de la mediu sau de cele emise de autoritățile privind sănătatea populației, ci în cazul unei astfel de construcții se vor cere doar avizele tehnice și juridice strict necesare.

Apoi, demolarea și reconstrucția vor avea nevoie de o singură autorizație. 

De asemenea, reautorizarea se va putea face în baza aceleiași documentații fără a fi necesar un alt certificat de urbanism, în cazul neinceperii lucrărilor sau în cazul nefinalizarii lor, va fi realizată într-un termen egal cu termenul inițial, dacă lucrările nu au fost începute în termen, egal cu termenul de finalizare inițial, dacă întreruperea nu a fost mai lungă decât termenul de finalizare inițial și dacă lucrările au fost începute și n-au fost finalizate fără a se aplica măsuri de conservare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO