Camera Deputaţilor: Votul asupra moţiunii simple pe tema privatizării CFR Marfă va fi dat marţi

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă "CFR Marfă - cronica unei alte privatizări eşuate", iniţiată de 72 de deputaţi ai PDL şi PPDD, în prezenţa ministrului de resort, Ramona Mănescu, votul final urmând să fie dat marţi.
Economica.net - lun, 28 oct. 2013, 19:13
Camera Deputaţilor: Votul asupra moţiunii simple pe tema privatizării CFR Marfă va fi dat marţi

La dezbateri au participat deputaţii Mircea Titus Dobre şi Ioan Răducan (Grupul parlamentar al PSD), Mircea Roşca şi Relu Fenechiu (Grupul parlamentar al PNL), Mircea Toader şi Alexandru Nazare (Grupul parlamentar al PDL), Valentin Blănariu şi Mario Ernest Caloianu (Grupul parlamentar al PP-DD), Antal Istvan (Grupul parlamentar al UDMR), Ion Diniţă (Grupul parlamentar al PC).

Punctul de vedere al Guvernului a fost susţinut de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Moţiunea va fi votată marţi.

Deputatul PC Ion Diniţă a recitat, la dezbaterea moţiunii, un fragment dintr-o poezie de Mihai Eminescu.

„E uşor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune, înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune. Critici voi cu flori deşarte care roade n-aţi adus, e uşor a scrie versuri când nimic nu ai de spus”, a recitat Diniţă, referindu-se la criticile opoziţiei formulate în moţiune.

„Privatizarea CFR Marfă nu se poate încadra în categoria unui proces nereuşit cu atât mai mult cu cât FMI a subliniat că procedura nefinalizată a fost puţin grăbită. Sunt convins că responsabilii guvernamentali au analizat cu responsabilitate cauzele care au dus la întârzierea acestei privatizări, iar disfuncţionalităţile vor fi remediate în cel mai scurt timp”, a spus deputatul PC.

El a apreciat că noul proces de privatizare „aflat deja în desfăşurare va fi unul corect, transparent, profesionist şi se va bucura de toate auspiciile pentru o viitoare reuşită în avantajul statului român şi a oamenilor care lucrează în sistemul feroviar”.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea opoziţiei pe tema CFR Marfă are „un stil literar-politicanist”, că CFR Marfă va trece printr-un proces de schimbări, fiind estimată o disponibilizare de circa 1416 persoane.

Ramona Mănescu le-a prezentat deputaţilor istoria privatizării CFR Marfă, arătând că ea este cel de-al şaptelea ministru al Transporturilor de la demararea acestui proces de privatizare şi că la momentul învestirii ei în funcţie stadiul proiectului era foarte avansat. „Procesul de privatizare a CFR Marfă a demarat în 2007 şi s-a derulat fără a se finaliza” a precizat Mănescu.

Ea a adăugat că Guvernul va continua procesul de privatizare luând măsurile necesare de „viabilizare a companiei, inclusiv reorganizarea şi restructurarea acesteia”.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...