1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Camera Lorzilor începe joi dezbaterile asupra procesului de amânare a Brexit-ului

Camera superioară a parlamentului britanic (Camera Lorzilor) începe joi dezbaterile asupra unui proiect de lege care să îl oblige pe premierul Theresa May să încerce să obţină o amânare a Brexit-ului pentru a împiedica o potenţială ieşire dezordonată, fără acord, a Regatului Unit din Uniunea Europeană la 12 aprilie, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

04 apr, 2019 | Agerpres

Dezbaterea din Camera Lorzilor este prevăzută să înceapă joi la ora 10:30 GMT. 

Propunerea legislativă în cauză a fost deja adoptată, miercuri seară, de Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului de la Londra), cu 313 voturi pentru şi 312 voturi împotrivă, scrie Agerpres. 

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie adoptat de ambele camere legislative în termen de 24 de ore. 

Tot miercuri, Camera Comunelor a respins, la o diferenţă de un singur vot, organizarea unei a treia runde de ''voturi orientative'' (''indicative votes'') asupra unor propuneri menite să ofere posibile soluţii alternative acordului de retragere din UE pe care premierul Theresa May l-a convenit cu Bruxellesul, dar care a fost respins până în prezent de trei ori de legislativul de la Londra. 

În urma numărării voturilor s-a constatat o egalitate deplină a voturilor pentru şi împotrivă, câte 310 fiecare. Dar, conform convenţiilor Camerei Comunelor, preşedintele acesteia, John Bercow, a votat împotrivă, astfel că iniţiativa unei noi runde de voturi a fost respinsă. 

Precedentele două serii de voturi orientative s-au încheiat de fiecare dată cu respingerea tuturor amendamentelor propuse, care sugerau posibile soluţii de ieşire din impas, de la anularea Brexit-ului sau organizarea unui nou referendum şi până la ieşirea din UE fără un acord. Printre celelalte variante respinse s-au regăsit diferite variante de relaţii cu UE post-Brexit, precum o uniune vamală sau aranjamente asemănătoare modelului canadian sau norvegian de relaţii cu UE. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO