Căminele de bătrâni vor primi 595 lei pe lună pentru fiecare vârstnic internat. Guvernul se pregăteşte de iarna demografică

Criză de cămine de bătrâni la nivel naţional, liste de aşteptare foarte lungi, personal de specialitate şi fonduri insuficiente pentru finanţarea acestora atât de la autorităţile locale care le au în subordine, cât şi de la bugetul de stat. Sintetic, acestea sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă căminele pentru vârstnici de cel puţin cinci ani încoace. Acestea vor lua amploare odată cu pensionarea decreţilor, în anul 2032. Iată ce măsuri vrea să ia Guvernul Cioloş ca să ţină în frâu aceste probleme.
Cristina Şomănescu - lun, 15 feb. 2016, 22:02
Căminele de bătrâni vor primi 595 lei pe lună pentru fiecare vârstnic internat. Guvernul se pregăteşte de iarna demografică

Punctual, căminele de bătrâni vor putea solicita de la bugetul de stat până la 7135 lei pe an, per beneficiar (adică persoană vârstnică internată), potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului Cioloş.
E vorba de proiect de HG privind aprobarea programului de interes naţional „Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”.

Acelaşi proiect de HG propune creşterea ponderii personalului de specialitate din căminele pentru vârstnici la 60%, de la 47% în prezent, din numărul total al angajaţilor acestor cămine.

Guvernul vrea să aloce în acest an 9 milioane lei căminelor de bătrâni ca să susţină măsurile antemenţionate.

Efectele preconizate ale acestei HG sunt scăderea cererilor în aşteptare pentru internarea în căminele de bătrâni, dar şi creşterea numărului de vârstnici internaţi în aceste cămine, autonomi din punct de vedere fizic şi psihic (pe fondul creşterii personalului de specialitate care îngrijeşte vârstnicii).

Concret, căminele de bătrâni vor putea solicita de la bugetul de stat, aproape 595 de lei pe lună, per beneficiar, funcţie de capacitatea căminului şi de lista sa de aşteptare, arată un proiect de Hotărâre a Guvernului Cioloş.

Unde suntem acum

În prezent, autorităţile locale care au în subordine o parte dintre cămine nu pot asigura finanţarea acestora, iar fondurile de la bugetul de stat sunt foarte mici şi insuficiente.
Autorităţile administraţiei publice locale nu au suficienţi bani să asigure finanţarea îngrijirii persoanelor vârstnice în cămine de bătrâni, spun autorii proiectului de HG.

În acest context, majoritatea primăriilor care au beneficiat de finanţare din programul de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice” s-au adresat în repetate rânduri Ministerului Muncii cu solicitarea de prelungire a acestuia, sau de asigurare de finanţare din alte fonduri, ca să nu fie nevoite să limiteze admiterea în cămine sau să le închidă, se arată în proiectul de HG.

Solicitările autorităţilor administrației publice locale de a fi sprijinite în continuare pentru susţinerea financiară a funcţionării căminelor pentru persoane vârstnice sunt justificate, spun autorii proiectului de HG. Iată câteva motive:

Contribuţiile beneficiarilor nu acoperă cheltuielile de funcţionare ale acestor cămine de bătrâni

Finanţarea centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice se realizează în principal din bugetul local, din contribuţia beneficiarului şi/sau, după caz, a familiei acestuia şi din bugetul de stat;

Persoanele care realizează venituri şi, după caz, susţinătorii legali ai acestora au obligaţia de a contribui la costurile serviciilor sociale de care beneficiază, iar dacă nu au venituri şi nici susţinători legali care să datoreze întreţinerea acestora sau ale căror venituri nu permit asigurarea contribuţiei lunare, serviciile sunt asistate gratuit, costurile aferente fiind susţinute din bugetele publice;

În consecință, chiar în situaţiile în care persoana vârstnică plăteşte în întregime contribuţia stabilită de consiliul local, cheltuielile de funcţionare ale căminului rămân neacoperite.

Cum se stabilesc costurile pe care le implică internarea vârstnicilor în cămine de bătrâni

Costurile privind îngrijirea unui bătrân într-un cămin din sistemul public sunt calculate de autorităţile publice locale care le au în administrare.

Concret, consiliile locale sau judeţene stabilesc costul mediu lunar de întreţinere, precum şi cuantumul contribuţiei lunare de întreţinere datorate de persoanele vârstnice îngrijite în căminele publice şi/sau de susţinătorii legali ai acestora, ne explică oficialii Ministerului Muncii. Acest cost mediu lunar de întreţinere se stabileşte anual, înainte de adoptarea bugetelor proprii.

Costul mediu lunar de întreţinere se calculează funcţie de gradul de dependenţă al persoanei vârstnice îngrijite în acel cămin, în baza cheltuielilor de întreţinere, ne mai spun oficialii Ministerului Muncii.

Cât plătesc bătrânii sau aparţinătorii lor pentru internare într-un cămin public

Contribuţia lunară de întreţinere a rezidenţilor din aceste cămine reprezintă cel mult 60% din valoarea veniturilor personale lunare, în acest caz, din pensie. Totuşi, această contribuţie nu va depăşi costul mediu lunar de întreţinere aprobat pentru fiecare cămin. Dacă nici bătrânul şi nici susţinătorii legali ai acesteia nu au venituri, îngrijirea acestuia este suportată din bugetul local.

În costul mediu lunar de întreţinere stabilit de consiliul local, în baza căruia se percepe contribuţia persoanei vârstnice, nu sunt incluse cheltuielile cu personalul, potrivit prevederilor articolului 25 din Legea nr.17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sumele alocate de la bugetul de stat pentru căminele de bătrâni sunt insuficiente

Cheltuielile curente şi de capital ale căminelor pentru persoane vârstnice se asigură din venituri extrabugetare şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, potrivit articolului 18, alineatul (5) din Legea nr.17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit prevederilor articolului 21 din aceeaşi lege, de la bugetul de stat se alocă fonduri pentru completarea veniturilor extrabugetare ale căminelor, atunci când resursele bugetelor locale sunt insuficiente, precum şi pentru alte cheltuieli stabilite prin legile bugetare anuale.

De exemplu, în anul 2013, contribuţiile persoanelor internate în căminele de bătrâni din subordinea consiliilor locale au constituit 28% din veniturile căminelor pentru persoane vârstnice publice, în vreme ce subvenţiile de la bugetul de stat au contribuit cu 13% la veniturile căminelor.

Tot în 2013, contribuţiile persoanelor internate în căminele de bătrâni din subordinea Direcţiilor de Asistenţă Socială au avut o pondere de 17% la veniturile totale ale căminelor, iar subvenţiile de la bugetul de stat – de 5%.

Personalul de specialitate din căminele pentru bătrâni este insuficient

În medie, în jur de 47% dintre angajaţii căminelor de bătrâni reprezintă personal de specialitate. Insuficient, spun autorii proiectului de HG.
Guverul îşi propune să crească ponderea personalului de specialitate din cadrul acestor cămine la 60% din totalul angajaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Franța a livrat în 2016 zeci de mii de bombe către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe care să le folosească în războiul din Yemen
Franța a livrat în 2016 zeci de mii de bombe către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe care să le folosească ...
Franţa, care îl avea pe atunci preşedinte pe Francois Hollande, a livrat în 2016 zeci de mii de bombe Arabiei Saudite ...
Eurostat: Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană au crescut în luna octombrie. În România au scăzut
Eurostat: Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană au crescut în luna octombrie. În România au scăzut
Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au crescut în luna octombrie, în linie cu estimările analiştilor, ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat indicatorii tehnico-economici. Va avea 82 km și va costa peste 5 miliarde de lei
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat indicatorii tehnico-economici. Va avea 82 km și va costa peste 5 miliarde ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri avizarea indicatorilor tehnico - ...