1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în martie de FABC şi LRC

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România şi Liga Română de Cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin gros şi la simptomele sale, modalităţile de prevenire şi diagnosticare precoce.

12 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Potrivit unui comunicat de presă al FABC, campania organizată în acest an de FABC şi Liga Română de Cancer se bucură de o imagine cu un impact vizual puternic, care va fi afişată pe panouri outdoor în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Cluj, precum şi pe autobuzele RATB de pe liniile 104, 123, 330, 313 şi 331.

De asemenea, un spot de informare va fi difuzat în luna martie de Radio România Actualităţi, Radio Cluj, Radio Iaşi şi Radio Bucureşti.

La sfârşitul lunii, în data de 30 martie, FABC şi Liga Română de Cancer vor organiza un eveniment în Parcul Tineretului, unde cei interesaţi vor putea afla direct de la medici şi vedete informaţii despre pericolul pe care îl reprezintă cancerul intestinului gros, precum şi despre simptomele şi metodele de prevenţie şi diagnosticare precoce a acestei bolii.

"Oamenii evită să meargă la medic pentru că le este jenă sau frică. Statistic, la nivel mondial, 93 din 100 de persoane pot fi salvate dacă sunt diagnosticate precoce, prin control periodic. Din păcate, ruşinea îi împiedică pe cei care prezintă primele simptome să apeleze la medic", a declarat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Anual, 10.256 de români sunt diagnosticaţi cu cancer de intestin gros iar 5.675 de persoane pierd anual lupta cu boala, arată datele oficiale.

Cancerul intestinului gros este o tumoare solidă, care îşi are originea în straturile interne ale peretelui intestinal, dar poate creşte, străbătând în întregime acest perete.

Semnele şi simptomele cancerului intestinului gros pot varia de la cantităţi microscopice de sânge în scaun până la modificarea tranzitului intestinal. Cele mai frecvente simptome ale cancerului intestinului gros includ: sângerare rectală (scaun cu sânge), modificarea tranzitului intestinal, dureri sau crampe abdominale, anemie fără o explicaţie, pierdere inexplicabilă în greutate.

Cancerul intestinului gros este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta peste 50 de ani. De aceea, este recomandat ca toţi cei care manifestă simptome ce pot indica un posibil cancer să se prezinte imediat la medic.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO