Campari a cumpărat Grand Marnier, într-o tranzacţie de 684 milioane de euro care include o vilă istorică pe Coasta de Azur

Producătorul italian de băuturi Davide Campari-Milano cumpără Grand Marnier Group, într-o tranzacţie de 684 de milioane de dolari prin care va dobândi nu doar un brand renumit de băutură, ci şi dreptul de proprietate pentru o vilă istorică dintr-un oraş pe Coasta de Azur, care ar fi cea mai scumpă piaţă imobiliară din lume, relatează Bloomberg, preluat de News.ro.
Economica.net - mar, 15 mart. 2016, 14:58
Campari a cumpărat Grand Marnier, într-o tranzacţie de 684 milioane de euro care include o vilă istorică pe Coasta de Azur

Familia Marnier-Lapostolle, care controlează Grand Marnier, deţine Villa les Cedres din Saint Jean Cap Ferrat din anii 1920.

Vila, înconjurată de o grădină botanică de 14 hectare, este pe o peninsulă în Mediterana situată între Nisa şi Monaco.

Între vecinii vilei se află Paul Allen, co-fondator al Microsoft, vicepreşedintele Lukoil Leonid Fedun, familia Ferrero, creatoarea cremei Nutella, şi Curt Engelhorn, strănepotul fondatatorului grupului german din industria chimică BASF, potrivit relatărilor din presă.

Campari a precizat că intenţionează să vândă Villa les Cedres şi să împartă banii obţinuţi cu acţionarii Grand Marnier.

Cumpărătorii ar putea fi greu de găsit pe o piaţă unde, potrivit revistei franceze Capital, preţurile proprietăţilor pot ajunge la peste 200.000 de dolari metrul pătrat.

Magnaţii ruţi au contribuit în ultimii ani la creşterea preţurilor de pe Riviera Franceză, cum mai este numită Coasta de Azur, dar aceşti cumpărători au dispărut între timp, din caua recesiunii din Rusia şi a prăbuşitii preţurilor petrolului, a declarat Alexandra Connolly, care conduce o agenţie imobiliară în regiune.

„Este fără îndoială cel mai scump loc de pe Riviera Franceză şi este probabil cel mai scump din lume. Timp de 10 ani oamenii au venit şi au plătit tot mai mult, iar acum, că ruşii nu mai vin, nu mai există o clientelă reală dispusă să plătească acele preţuri”, a explicat Connolly.

Ea a adăugat că nu poate estima imediat valoarea Villa les Cedres.

Cel puţin un miliardar rus şi-a exprimat regretul de a fi investit pe Coasta de Azur. În 2009, grupul Onexim, al miliardarului Mihail Prohorov, a intentat un proces pentru recuperarea unui avans de 39 de milioane de dolari depus pentru Villa Leopolda, o proprietate cu o suprafaţă de 8 hectare, argumentând că proprietarea acesteia, văduva bancherului Edmond Safra, a schimbat termenii vânzării.

Onexim a convenit să plătească 390 de milioane de euro pentru vila respectivă, înainte de criza financiară globală.

Un tribunal a decis ulterior că, potrivit legislaţiei franceze, Onexim a renunţat la avans.

Coasta de Azur a fost întotdeauna „terenul de joc” al celor fabulos de bogaţi. Regele Leopold al II-lea al Belgiei a deţinut Villa les Cedres, înainte ca Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle să o cumpere în anii 1920.

Trupa The Rolling Stones a înregistrat albumul Exile on Main St din 1972 într-o vilă aflată în oraşul vecin Villefranche sur Mer.

Campari, care fabrică marca de whiskey Wild Turkey şi votca Skyy, pe lângă lichiorul sub marcă proprie, a recunoscut că vânzarea vilei ar putea să nu aibă loc prea curând.

„Vila este situată într-una dintre cele mai exclusiviste enclave din sudul Franţei şi vânzarea unei astfel de proprietăţi are loc o dată sau de două ori într-un deceniu”, a spus directorul general al Campari, Robert Kunze-Concewitz.

Din suma obţinută din vânzarea vilei, Campari va păstra 80 de milioane de euro, iar restul va fi distribuit acţionarilor Grand Marnier.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...