Canada bate o nouă monedă. Virtuală

Royal Canadian Mint, instituţia care asigură masa monetară a Canadei, vrea să scoată o monedă virtuală, pentru a înlocui astfel mărunţişul din buzunarele cetăţenilor. 
Alina Stanciu - Dum, 22 apr. 2012, 11:45
Canada bate o nouă monedă. Virtuală

La mai puţin de o săptămână de la anunţul că va retrage monedele de pe piaţă (pennies), Royal Canadian Mint, instituţia care asigură masa monetară a Canadei, a anunţat o nouă monedă. Se numeşte MintChip şi este o monedă virtuală destinată celor care fac tranzacţii  online şi offline cu sume mici de bani. „MintChip aduce toate beneficiile banilor lichizi în era digitală. Este o monedă discretă, sigură, uşor de folosit, poate fi stocată şi transferată repede prin email, aplicaţii software sau diverse device-uri”, scrie pe site-ul Royal Canadian Mint.

Chiar dacă momentan este în faza de proiect, MintChip va permite canadienilor şi nu numai să îşi plătească unul altuia folosind smartphone-uri, stick-uri USB, computere, tablete sau prin cloud computing (o mulţime de resurse hardware şi software care poate fi accesata la cerere, pe internet, sub forma de serviciu).

MintChip are la bază un model de transfer direct al capitalurilor astfel că „banii” pot circula de la o persoană la alta fără a fi nevoie de carduri de credit. Însă, pentru a putea utiliza MintChip, cetăţenii trebuie să dispună de o tehnologie dedicată ce se stochează pe cloud, device-uri mobile, USB-uri sau computere. „MintChip se bazează pe două chestiuni tehnice: crearea unor microcipuri securizate cu circuit integrat care permit stocarea de valori electronice şi un protocol securizat care permite transferul de valori de la un microcip la altul. Funcţionează fără a fi nevoie ca persoana ce îl utilizeze să se identifice, de unde şi calitatea acestei metode de a asigura intimitatea”, explică reprezentanţii  Royal Canadian Mint, potrivit cărora moneda va fi utilizată pentru sume mici de bani.

  

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...