Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică

Canadienii petrec din ce în ce mai mult timp pe internet, folosindu-se de telefoanele inteligente şi de tabletele pe care le deţin, în timp ce site-ul Netflix începe să îşi impună dominaţia asupra televiziunii clasice, conform unui bilanţ al autorităţii de reglementare în telecomunicaţii din Canada.
Economica.net - vin, 27 sept. 2013, 18:53
Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică

„Mai mult de doi canadieni din patru deţineau un smartphone şi mai mult de unul din patru canadieni aveau o tabletă” la sfârşitul anului 2012, potrivit unui raport publicat joi de Consiliul radiodifuzorilor şi telecomunicaţiilor din Canada, informează AFP.

Timpul petrecut pe internet a crescut în timp ce cel petrecut în faţa televizorului a cunoscut o stagnare în Canada, la circa 28 de ore pe săptămână, înregistrându-se totuşi o mare diferenţă între anglofoni şi francofoni.

Anglofonii au petrecut în jur de 20 de ore pe săptămână navigând pe internet, anul trecut, cu două ore în plus faţă de 2011, în timp ce francofonii au consacrat internetului 13 ore în fiecare săptămână.

Un canadian din trei, cu acces la internet, urmăreşte online emisiuni de televiziune, iar „utilizatorii tipici se uită la programe de televiziune pe internet, în fiecare săptămână, timp de 3 ore”.

Această tendinţă este evidenţiată de succesul de care s-au bucurat serviciile de tipul video on-demand şi programele difuzate doar pe internet, fără a fi şi televizate. Exemplul cel mai clar este cel al site-ului Netflix, al cărui număr de abonaţi canadieni a crescut cu 17% faţă de anul anterior (10% în 2011).

Pe de altă parte, din cele 13,9 milioane de cămine din Canada, 79% au acces la internet şi dintre acestea mai mult de jumătate au acces la internet în bandă largă. Totodată, 12 milioane de case au acces la televiziune, dintre care mai mult de jumătate prin intermediul operatorilor de cablu.

Canadienii au profitat de investiţiile făcute de operatorii de telecomunicaţii pentru a se echipa cu telefoane inteligente şi tablete şi practic toată populaţia din Canada (99%) are acum acces la o reţea de telefonie mobilă.

Şi accesibilitatea la serviciile de telefonie de generaţia a patra (4G sau LTE) este în creştere în Canada. Între 2011 şi 2012, procentajul populaţiei care putea să recepţioneze acest tip de serviciu a crescut de la 45% la 72%.

La o populaţie de 35 de milioane de locuitori, în Canada, anul trecut, existau 27,9 milioane de abonamente la serviciile de telefonie mobilă, faţă de doar 11,9 milioane la telefonia fixă, la domiciliu, se mai arată în raport.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful Bundesbank: BCE nu trebuie să extindă măsurile de stimulare 
Şeful Bundesbank: BCE nu trebuie să extindă măsurile de stimulare 
Ar fi de dorit ca Banca Centrală Europeană să reducă curând stimulentele de urgenţă şi să nu transfere flexibilitatea extraordinară a măsurilor sale de luptă contra crizei spre......
Legătura Oradea – A3: Constructorul Strabag, desemnat vineri câștigător
Legătura Oradea – A3: Constructorul Strabag, desemnat vineri câștigător
Vineri, 18.06.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru ...
Mașinile diesel și pe benzină ar mai putea fi vândute în UE doar 14 ani de acum încolo – Politico
Mașinile diesel și pe benzină ar mai putea fi vândute în UE doar 14 ani de acum încolo – Politico
Comisia Europeană pregătește un document care impune constructorilor auto care vând mașini în UE un termen de doar ...
UE relaxează condiţiile de călătorie pentru SUA şi alte şapte ţări
UE relaxează condiţiile de călătorie pentru SUA şi alte şapte ţări
Uniunea Europeană relaxează treptat începând de vineri restricţiile de intrare pe teritoriul său legate de coronavirus ...