Canada va închide centralele pe cărbune până în 2030

Canada va închide centralele sale pe cărbune până în anul 2030 pentru accelerarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris privind combaterea încălzirii globale, a anunţat luni ministrul mediului din această ţară, Catherine McKenna, relatează AFP.
Economica.net - lun, 21 nov. 2016, 16:13
Canada va închide centralele pe cărbune până în 2030

Aceste centrale, situate în patru provincii, generează circa 10% din emisiile totale de gaze cu efect de seră (GES) ale ţării, iar închiderea acestora ar echivala cu retragerea din circulaţie a circa 1,3 milioane de autoturisme, a specificat Catherine McKenna într-o conferinţă de presă.

McKenna a stabilit drept nou obiectiv reducerea cu 80% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050 în raport cu nivelul anului 2005.

Ecologiştii şi o parte a opoziţiei au reproşat până acum guvernului liberal condus de Justin Trudeau că a menţinut aceleaşi obiective de reducere a GES până în 2030 ca şi guvernul precedent, respectiv de 30%.

Închiderea centralelor va permite reducerea cu ‘peste 5 milioane de tone’ a emisiilor Canadei până în 2030, a adăugat McKenna.

Circa 80% din electricitatea produsă de Canada provine din energii regenerabile, iar obiectivul este ca această proporţie să ajungă la 90% în orizontul anului 2030, potrivit oficialului canadian.

Potrivit ministrului mediului, Canada îşi va intensifica astfel eforturile pentru închiderea centralelor pe bază de cărbune aşa cum au mai anunţat şi ‘Franţa, Marea Britanie, Olanda, Danemarca şi Austria’.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...