1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Iohannis: Poate reuşim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie

Măsurile de restricţie care au fost luate de autorităţi "încep să dea primele rezultate", deoarece numărul zilnic de infectări noi cu SARS-CoV-2 nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, însă spitalele sunt "din ce în ce mai aglomerate", a spus şeful statului duminică, 29 noiembrie, când a vizitat Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională. Poate reuşim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie", a afirmat preşedintele, relatează Agerpres.

29 noi, 2020 | Agerpres

"Din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuşi, prea mulţi români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale, medicii noştri, personalul medical, fac minuni, dar haideţi să fim solidari. Haideţi să fim cu toţii solidari cu sutele şi miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă în acest fel reuşim realmente să salvăm vieţi şi vom reuşi, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricţii suplimentare şi cred că toată lumea asta îşi doreşte, să revenim încet-încet, aşa cum se poate, la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine şi de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reuşim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie", a afirmat preşedintele, potrivit Agerpres.

Iohannis a adăugat că, la începutul pandemiei, DSP-urile au fost "total depăşite", iar unele se află şi acum în această situaţie pentru că au personal insuficient.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO