1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Economie

Când vom ajunge la salariile din Vest. Calculele specialiştilor

Diferenţa salarială dintre nivelul entry level şi top management este mult mai mare în România decât în Vest. Alinierea veniturilor cu UE se va face în 44 de ani

29 mar, 2015 | ECONOMICA.net

 "În România, salariul de top manager este de 18 ori mai mare decât al unui muncitor Un specialist senior ar putea câştiga 1.500 de euro. În Germania, pentru acelaşi specialist senior, vorbim de 5.200 de euro. Un manager local de top câştigă 13.000 de euro, în Germania 16.000 de euro. Diferenţa este mult mai mică. Dacă ne întrebăm în cât timp poate ajunge România la nivelul salariilor din UE, noi am făcut un calcul şi am ajuns la 44 de ani", a declarat Oana Datki, South East Europe managing partner, Consulteam, prezentă săptămâna aceasta la ZF Hr Conference 2015.

"Dacă ne uităm la ţările din Europa de Vest, în România suntem la 90% acceptanţă a unui sistem bine ierarhizat, faţă de Germania unde este 35%. În privinţa siguranţei la locul de muncă suntem printre primele locuri. Ne motivează certitudinea şi  siguranţa zilei de mâine. În privinţa salariilor lunare în top management, cel mai mult câştigă un director general, apoi un director de vânzări, iar pe ultimul loc este un director din IT", a menţionat Datki.

 

Citeşte mai mult pe ZF.RO

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO