Capitalul social al STB ar putea fi majorat prin aportul în natură al unui imobil de pe Calea Giuleşti

Capitalul social al STB ar putea fi majorat prin aportul în natură al unor substaţii electrice şi al unui imobil de pe Calea Giuleşti, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 27 august regăsindu-se două proiecte de hotărâre pe aceste subiecte.
Economica.net - joi, 22 aug. 2019, 10:46
Capitalul social al STB ar putea fi majorat prin aportul în natură al unui imobil de pe Calea Giuleşti

În raportul de specialitate al proiectului privind imobilul de pe Calea Giuleşti se menţionează că STB justifică solicitarea privind această majorare de capital având în vedere că prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov se prevede necesitatea identificării unei soluţii în vederea relocării activităţii Depoului Victoria într-o locaţie care să fie corespunzătoare din punct de vedere tehnic, urbanistic şi economic continuării activităţii de transport public în Municipiul Bucureşti, în conformitate cu nevoile cetăţenilor.

„Având în vedere relocarea prevăzută în PMUD 2016-2030 a depoului Victoria, mărirea parcului auto, precum şi procedura de achiziţionare a unui teren în imediata apropiere a imobilului, necesitatea preluării terenului situat în Bucureşti, Calea Giuleşti, nr 250, sector 6 este evidentă, în vederea unei bune funcţionări a activităţii STB SA”, menţionează STB.

Proiectul de hotărâre stipulează că se aprobă participarea Municipiului Bucureşti, prin CGMB, la majorarea capitalului social al STB SA prin aportul în natură al imobilului de pe Calea Giuleşti nr. 250, compus din teren de 9.132 m şi construcţii având regim de înălţime P, în suprafaţă totală construită la sol de 1.409 m, prin emisiune de noi acţiuni, la valoarea evaluată.

Proiectul prevede că se împuterniceşte Adunarea Generală a Acţionarilor STB SA să efectueze toate demersurile în vederea întocmirii raportului de evaluare care va fi transmis Municipiului Bucureşti pentru aprobarea majorării capitalului social la valoarea evaluată.

În raportul de specialitate se precizează că imobilul de pe Calea Giuleşti este proprietatea Municipiului Bucureşti, domeniu privat, conform unei hotărâri a CGMB din 31 iulie 2019.

În 2018, CGMB a adoptat o hotărâre privind transmiterea în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI) a zece imobile, în scopul dezvoltării şi regenerării urbane, precum şi obţinerii de venituri la bugetul local al Municipiului Bucureşti, prin procedură de tip parteneriat public-privat, prin care acest imobil a fost transmis în administrarea AFI. Având în vedere calitatea de administrator, Direcţia Patrimoniu a solicitat AFI un punct de vedere privind solicitarea STB. AFI a comunicat că nici Municipalitatea, nici AFI nu au în prezent proiecte de investiţii aprobate pentru acest imobil-teren şi că nu există niciun impediment pentru aprobarea unei hotărâri privind aducerea sa ca aport în natură la capitalul social al STB, relevă raportul de specialitate.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre prevede că se aprobă trecerea din domeniul public al Municipiului Bucureşti în domeniul privat al Municipiului Bucureşti a celor 11 substaţii electrice de tracţiune, cu toate echipamentele energetice supraterane şi subterane aferente.

Proiectul stipulează că se aprobă participarea Municipiului Bucureşti, prin CGMB, la majorarea capitalului social al STB SA prin aportul în natură al acestor substaţii electrice cu toate echipamentele energetice supraterane şi subterane aferente, prin emisiune de noi acţiuni, la valoarea evaluată.

În raportul de specialitate al proiectului se precizează că scopul acestei majorări de capital social solicitate de STB SA e de a susţine activitatea societăţii. „Totodată, se urmăreşte exploatarea eficientă şi posibilitatea modernizării a restului de substaţii electrice dotate cu echipamente învechite”, relevă sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Volkswagen ID.4, mobilitate sustenabilă cu tehnologie de la centrele Continental din Iași, Sibiu și Timișoara
Volkswagen ID.4, mobilitate sustenabilă cu tehnologie de la centrele Continental din Iași, Sibiu și Timișoara
Continental furnizează tehnologii esențiale pentru ID.4. Aproape toate sistemele și funcțiile noului Volkswagen ID.4, câștigătorul Premiului Mașina Anului 2021, conțin idei, sisteme și......
Samsung permite utilizarea Blockchain pe dispozitivele Galaxy cu suport pentru portofele hardware
Samsung permite utilizarea Blockchain pe dispozitivele Galaxy cu suport pentru portofele hardware
Compania Samsung Electronics Co. Ltd a anunțat vineri că utilizatorii de blockchain pot acum să gestioneze și să tranzacționeze ...
SafeFleet lansează serviciul de plată automată a vignetei pentru Bulgaria, adresat vehiculelor de peste 3,5 tone
SafeFleet lansează serviciul de plată automată a vignetei pentru Bulgaria, adresat vehiculelor de peste 3,5 tone
Compania SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, a anunțat ...
Transilvania Broker are o nouă structură de conducere
Transilvania Broker are o nouă structură de conducere
Extinderea companiei Transilvania Broker a determinat și schimbări la nivelul structurii sale de conducere, informează ...