1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Carabulea şi afiliaţii săi vor să vândă pachetul majoritar la Banca Comercială Carpatica. Decizia, pe 19 decembrie

Acţionarii care deţin pachetul majoritar la Banca Comercială Carpatica, omul de afaceri Ilie Carabulea şi părţile afiliate, au anunţat decizia de a vinde participaţiile, iar ceilalţi acţionari vor aproba fie fuziunea cu Nextebank, fie majorarea capitalului instituţiei de credit, transmite Mediafax.

11 dec, 2014 | Mediafax

Dacă pachetul majoritar de acţiuni va fi cedat proprietarului Nextebank, atunci urmează fuziunea cu aceasta, iar în cazul vânzării către un alt cumpărător va fi operată majorarea de capital.

Ilie Carabulea şi părţile afiliate deţin 57,1% din acţiunile băncii.

"Ne menţinem angajamentul de a încheia o tranzacţie de vânzare a unui pachet majoritar de acţiuni conform unui scenariu accelerat pentru a asigura băncii platforma necesară pentru a spori baza de capital în vederea dezvoltării viitoare", a declarat Oprea Carabulea, fiul lui Ilie Carabulea şi reprezentantul acţionarului majoritar.

Nextebank a înaintat în luna noiembrie o ofertă fermă revizuită pentru fuziunea prin absorbţie cu Banca Comercială Carpatica (BCC). Acţionarii BCC se vor reuni pe 19 decembrie pentru a discuta oferta primită.

Nextebank este deţinută de Emerging Europe Accession Fund, fond de investiţii administrat de Horia Manda prin Axxess Capital.

Citiţi pe larg, pe Mediafax.ro.

 

Tranzacţia anului în sectorul bancar

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) a aprobat preluarea Volksbank România, a anunţat miercuri instituţia de credit. Tranzacţia vizează achiziţia a 100% din titlurile subsidiarei grupului austriac Volksbank.

 

Citeşte mai multe despre preluarea Volksbank de către Banca Transilvania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO