1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Carabulea şi Gabriels caută un partener strategic pentru Banca Comercială Carpatica

Banca Comercială Carpatica (BCC) caută un investitor strategic care să contribuie cu un „capital suplimentar de 10 - 30 de milioane de euro", potrivit unor declaraţii ale lui Johan Gabriels, CEO-ul belgian al băncii, confirmate într-un raport trimis la bursă. Banca este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea.

25 sep, 2013 | | ECONOMICA.net

Banca Comercială Carpatica (BCC) a comunicat în permanenţă necesitatea consolidării capitalului prin atragerea unui investitor strategic. Declaraţiile (lui Johan Gabriels, CEO-ul băncii, n.r.) privind necesitatea creşterii capitalului cu valori cuprinse între 10 şi 30 milioane euro sunt în concordanţă cu strategia bancii şi cu necesitatea de a creşte solvabilitatea la un nivel care să permită dezvoltarea sustenabilă a băncii", se spune într-un raport BCC trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea de piaţă a BCCeste de 48 de milioane de euro (212 milioane de lei), potrivit capitalizării bursiere actuale. Un aport de capital de 30 de milioane de euro ar putea însemna majorarea capitalului social cu peste 60%.

Reprezentanţii băncii „au avut permanent întâlniri cu mai multe instituţii financiare în căutarea unui
partener strategic care să susţină planurile ambiţioase ale actualei conduceri, însă nu există în acest moment nici o discuţie avansată privind o eventuală majorare de capital", se mai spune în rapotul BCC.

Banca Comercială Carpatica (BCC) este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine peste 41% din acţiuni.

Analiştii SSIF Broker recomadau încă din februarie cumpararea acţiunilor BCC. Preţul ţintă stabilit atunci pentru orizontul a 12 luni era de 0,074 lei / acţiune BCC, iar în prezent aceasta se vinde cu 0,0692 lei.

Banca înregistrează un raport dintre credite şi depozite de circa 60%, faţă de un nivel în sistemul bancar de 140%, însă rata de solvabilitate a băncii este de 10,6%, sub media de 14,7% în sistemul bancar, potrivit calculelor ZF.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO