Carantină în trei state americane pentru persoanele care au venit în contact cu pacienţi bolnavi de Ebola

Noile norme de carantină din trei state ale SUA pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii reveniţi din regiuni lovite de Ebola au atras critici, unii parlamentari americani chiar cerând o interdicţie de călătorie în cele trei ţări cel mai grav afectate, Liberia, Sierra Leone şi Guineea, scrie Reuters. 
Economica.net - Dum, 26 oct. 2014, 10:07
Carantină în trei state americane pentru persoanele care au venit în contact cu pacienţi bolnavi de Ebola

Preşedintele Obama a rezistat solicitărilor republicanilor pentru o interdicţie a călătoriilor pentru consiliere în zona afectată a oficialilor din domeniul sănătăţii care au spus că o asemenea măsură ar putea fi contraproductivă.

Alături de statele New York şi New Jersey, acum şi statul Illinois a impus carantină pentru oricine soseşte pe teritoriul său cu un risc de a fi contractat Ebola în Africa de Vest. Prima persoană care a fost supusă noilor reguli a fost Kaci Hickox, o asistenta de la organizaţia de caritate Medici Fara Frontiere, care s-a întors vineri, din Sierra Leone, pe Aeroportul Newark din New Jersey, unde a fost interogată de serviciul de protecţie primind diagnosticul de febră şi fiind apoi izolată şi transferată într-un spital.

Hickox a spus că se teme de ceea ce va urma pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii din SUA care încearcă să ajute la combaterea epidemiei cu mii de victime din Africa de Vest.

„Sunt speriată că, la fel ca mine, ei vor ajunge şi vor vedea o frenezie a dezorganizării, teamă şi, cel mai înfricoşător,
carantină „, a scris Hickox într-un articol publicat sâmbată în Dallas Morning News. „Vor fi făcute să se simta ca nişte infractori şi prizonieri ?”, s-a întrebat Hickox în articolul citat de Reuters.

Statele New York şi New Jersey au impus o carantină de 21 de zile pentru persoanele care călătoresc în zona în care se manifestă epidemia de Ebola, după ce un medic din New York a fost diagnosticat cu această boală, joi, la câteva zile de la întoarcerea din Guineea, unde s-a ocupat de pacienţi afectaţi de Ebola.

Cazul doctorului şi faptul ca el a ieşit în oraş în perioada anterioară manifestării simptomelor bolii a reînnoit îngrijorarea din SUA cu privire la răspândirea maladiei. Şi statul Illinois va institui acum o carantină obligatorie pentru toate persoanele care au avut contact direct cu pacienţii afectaţi de Ebola.

Carantinele impuse de cele trei state depăşesc directivele guvernamentale curente, deşi administraţia Obama discută luarea unor măsuri similare, remarcă Reuters.

Ebola se răspândeşte prin contact direct cu fluidele corporale de la o persoană infectată şi nu este transmisă de persoane care nu prezintă simptome.

Ebola a ucis aproape jumătate din cele 10.000 de persoane diagnosticate cu această boală, predominant în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, dar, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii numărul deceselor ar putea fi mult mai mare, mai notează Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...