Cardul de sănătate va fi obligatoriu cu certitudine din septembrie – CNAS

Asiguraţii care nu şi-au ridicat cardurile de sănătate mai au la dispoziţie aproximativ o lună, urmând ca din septembrie, 'cu certitudine', acesta să devină obligatoriu, a declarat vineri preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, într-o intervenţie la Digi24. 14 milioane de români vor avea card de sănătate.
Economica.net - vin, 31 iul. 2015, 07:13
Cardul de sănătate va fi obligatoriu cu certitudine din septembrie - CNAS

‘Asiguraţii mai au foarte puţin timp să-şi ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (…) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului’, a explicat Ciurchea.

În ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări, Ciurchea motivând că a fost o perioadă de concedii, scrie Agerpres.

La Casa de Asigurări Bucureşti, din cele 14.000 de carduri rămase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asiguraţi. Astfel că, împreună cu cardurile de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, mai sunt 70.000 de unităţi nedistribuite.

Vasile Ciurchea a arătat că sistemul de înregistrare a serviciilor este acelaşi, funcţionează şi a subliniat că acest lucru se vede din numărul serviciilor validate, care este într-o continuă creştere.

‘În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcţionat – e adevărat că nu 100% din timp, au existat şi momente când a răspuns mai greu’, a adăugat Ciurchea.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...