1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Care este cea mai ieftină piaţă din Bucureşti

În funcţie de piaţa de unde vă aprovizionaţi pentru sărbătorile de iarnă, puteţi plăti până la 20% mai mult pentru acelaşi coş de cumpărături. ECONOMICA.NET a realizat un clasament al celor mai ieftine pieţe din Bucureşti, în funcţie de preţul mediu la mai multe legume.

19 dec, 2013 | | ECONOMICA.net

Preţurile medii la principalele legume pot diferi mult de la o piaţă agroalimentară la alta, astfel că, pentru acelaşi coş de produse, puteţi plăti cu până la 20% mai mult dacă mergeţi în una din pieţele scumpe ale Capitalei. ECONOMICA.NET a realizat, pe baza informaţiilor transmise de către Institutul Naţional de Statistică (INS), un clasament al celor mai ieftine pieţe agroalimentare din Bucureşti. Analiza a fost realizată pe baza preţurilor medii din lunile octombrie şi noiembrie 2013 din 6 pieţe bucureştene (alese de INS), luându-se în calcul un număr de 12 legume : cartofi de toamnă, fasole boabe,conopidă,varza de toamnă, salată verde,tomate,castraveţi,morcovi,ceapă uscată,usturoi uscat,ardei gras,ţelină. Menţionăm că pentru luna noiembrie nu au fost disponibile informaţiile cu privire la preţurile medii la salata verde.

Piaţa Sudului, cea mai ieftină

Conform calculelor ECONOMICA.NET, cea mai ieftină piaţă din Bucureşti, dintre cele 6 analizate de INS, este Piaţa Sudului, unde un coş de cumpărături în care am pus 11 din cele 12 produse analizate (fără salata verde) costa în luna noiembrie 47,06 lei. Cu o lună în urmă, acelaşi coş (plus salata verde) costa în piaţa Sudului 57,07 lei, această piaţă plasându-se tot pe primul loc în clasamentul celor mai ieftine pieţe din capitală.

La polul opus se situează Piaţa Drumul Taberei unde pentru acelaşi coş de cumpărături bucureştenii ar fi cheltuit în luna noiembrie 56,45 de lei sau 61,83 de lei în luna octombrie. De asemenera, peste 50 de lei costă în medie produsele selecţionate şi dacă ar fi fost cumpărate în luna noiembrie din Piaţa Grigorescu şi Piaţa Buzeşti.  În infograficul interactiv de mai jos găsiţi ce preţuri au produsele din celelate pieţe agroalimentare din Bucureşti, potrivit informaţiilor furnozate de INS.

 

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO