Care sunt destinaţiile preferate de români de Valentine’s Day

Cele mai solicitate destinaţii externe pentru minivacanţa de Valentine's Day sunt Veneţia, Paris, Roma, Barcelona, Praga, Balul Johann Strauss de la Viena, în timp ce staţiunile de pe Valea Prahovei sunt preferate de cuplurile care rămân în România, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul general al agenţiei de turism Bibi Touring Touroperator, Adrian Voican.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 10:34
Care sunt destinaţiile preferate de români de Valentine's Day

‘Bugetul pentru Valentine’s Day se încadrează între 500 de lei şi 2.500 de lei, în funcţie de destinaţia aleasă. În România, sunt căutate staţiunile montane – Sinaia, Predeal, Poiana Braşov şi unităţile de cazare care oferă şi servicii de spa. Am pregătit câteva oferte speciale şi pentru extern – Balul Johann Strauss de la Viena, minivacanţe la Veneţia, Paris, Roma, Barcelona, Praga. Istanbul şi Mamaia sunt încă două destinaţii pregătite special pentru Valentine’s Day’, ne-a precizat Adrian Voican.

Cuplurile care vor opta pentru Balul de la Viena vor plăti 285 de euro/persoană. Pentru Paris, patru nopţi de cazare cu mic dejun, transport avion, costă 470 de euro/persoană, iar pentru Veneţia – 340 de euro/persoană.

Cei care vor alege Istanbulul vor plăti pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi transport avion 249 de euro/persoană.

Pentru cei care aleg litoralul românesc, la Mamaia, la un hotel de patru stele, un pachet de trei nopţi cu mic dejun plus masaj de relaxare şi cină romantică ajunge la 373 de lei/persoană.

Cuplurile care doresc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor pe pârtie pot alege Poiana Braşov, unde un pachet la un hotel de patru stele, cu două nopţi cazare, cu mic dejun, plus cina romantică, va duce la un preţ de 303 lei/persoană, iar la Predeal, la un hotel de trei stele, un sejur de două nopţi de cazare cu mic dejun costă 192 de lei/persoană.

‘Încă de acum 2 – 3 ani, românii au început să îşi formeze un obicei în ceea ce priveşte oferirea în dar a pachetelor turistice de Valentine’s Day, numărul acestora fiind în creştere continuă, de la an la an. Anul acesta sperăm într-o creştere a numărului de cereri, mai ales datorită numeroaselor oferte speciale valabile de Valentine’s Day, ce includ şi servicii speciale ca, de exemplu, o cină romantică, o sticlă de vin sau de şampanie oferită, şedinţe de masaj, acces gratuit la piscină, saună şi jacuzzi. Ţinând cont de durata redusă a sejururilor de Valentine’s Day şi de perioadă, valoarea medie alocată pentru aceste excursii este de destul de redusă, oscilând între 100 şi 250 de euro/persoană, în funcţie de destinaţia aleasă şi serviciile incluse în pachet’, a afirmat Marilena Chircu, director de agenţie la Europa Travel.

Cele mai solicitate destinaţii pentru vacanţele de Valentine’s Day sunt, la Europa Travel, cele din România, mai exact staţiunile situate pe Valea Prahovei şi, de asemenea, Bulgaria.

De exemplu, un sejur de două nopţi cu cazare în pensiune de patru stele la Bran, cu mic dejun inclus, cu cină romantică, la care se adaugă muzică live, foc de tabără şi atmosferă de petrecere, poate fi cumpărat la un preţ de 265 de lei/persoană.

‘Avem deja numeroase cereri, dar şi rezervări ferme pentru Valentine’s Day. Comparativ cu anul trecut, am înregistrat o cerere cu aproximativ 20% mai mare, iar turiştii au început să se intereseze cu privire la pachetele de Valentine’s chiar din luna decembrie. Valoarea medie pentru un sejur de trei nopţi cu mic dejun la un hotel de trei stele şi bilet avion inclus este de 199 euro/persoană’, a precizat directorul Brava Tour, Monica Zorzon.

Programele personalizate ale agenţiei includ pachete speciale pentru destinaţii precum Spania, Croaţia, Grecia, Turcia, Bulgaria.

Oferta specială Brava Tour pentru Valentine’s Day ajunge la 199 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus şi bilet de avion (zbor direct) către destinaţii precum Paris, Roma, Verona, Veneţia, Praga, Barcelona. În plus, cuplurile pot opta pentru un pachet flexibil, de doar două nopţi, sau îşi pot prelungi sejurul, tarifele fiind recalculate. De asemenea, la cerere, pot fi făcute rezervări la hoteluri de 4 sau 5 stele.

‘Noi le recomandam celor care doresc să-şi surprindă partenerii cu o vacanţă de Valentine’s Day să facă rezervările din timp, deoarece pot alege dintr-o gamă mai largă de oferte, la preţuri mult mai atractive. Pe măsură ce se apropie Valentine’s Day, hotelurile încep să nu mai aibă camere disponibile sau le oferă la tarife considerabil mai mari’, a adăugat Monica Zorzon.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...