1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

News

Care sunt salariile minime nete pe care ar accepta să se angajeze românii: 2,800 lei în Bănci, Inginerie sau Asigurări - studiu eJobs

Românii care-şi caută de muncă în Bănci, în Inginerie, Agricultură sau Asigurări pe site-ul de recrutare eJobs ar accepta să se angajeze pe salarii de minimum 2.800 lei net lunar, arată o analiză a eJobs Group, compania care deţine cea mai mare platformă de recrutare online de pe plan local, referitoare la aşteptările salariale ale candidaţilor români, făcută publică astăzi, 31 ianuarie 2017. 

31 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Salariile minime nete pe care s-ar angaja persoanele care-şi caută de muncă în Management şi Consultanţă depăşesc 3.600 lei lunar. Candidaţii care-şi caută de muncă în IT ar accepta doar poziţii plătite cu cel puţin 3.100 lei lunar, arată o analiză realizată de eJobs, referitoare la aşteptările salariale ale candidaţilor români şi făcută publică astăzi, 31 ianuarie 2017.

Consultaţi în graficul de mai jos, realizat de eJobs, lista completă a salariilor minime nete pe care s-ar angaja candidaţii care-şi caută de muncă pe eJobs

Asteptari salariale


Candidaţii din Vestul ţării au aşteptări salariale mai mari decât cei din Bucureşti.

Studiul eJobs mai arată că persoanele din Vest, aflate în căutarea unui loc de muncă, s-ar angaja doar pe salarii minime nete care pornesc de la 3.000 lei lunar.
Candidaţii din Bucureşti - Ilfov care îşi caută de muncă pe site-ul eJobs ar accepta doar posturi remunerate cu minimum 2.800 lei lunar. Persoanele care îşi caută de muncă în regiunea Sud-Vest Oltenia s-ar angaja doar pe salarii minime nete de 2.640 lei lunar. Candidaţii care vor să se angajeze în regiunea Nord-Est au cele mai modeste aşteptări salariale. Aceştia ar accepta să se angajeze pe salarii lunare care pornesc de la aproape 2.200 lei "în mână".

Cei mai mulţi candidaţi din Capitală au vrut în cursul anului 2016 locuri de muncă din domeniile: Import - Export, Media, Publicitate.

Domeniile în care au vrut să se angajeze în cursul anului 2016 candidaţii din București au fost preponderent: Import - Export, Media, Publicitate, ONG, Asigurări şi Imobiliare. Cei mai mulţi candidaţi din Centrul ţării au vrut să se angajeze în: Administrație Publică, Turism, Administrativ și Telecomunicații, potrivit studiului eJobs.
Domeniile în care au vrut să se angajeze în 2016 cei mai mulţi candidaţi din Vestul țării sunt: Imobiliare, Agricultură, Construcții, Producție și Controlul Calității. Industriile preferate de candidații din Nord-Est pentru angajare au fost: Asigurări, Publicitate, Telecomunicații, Transporturi și Internet & eCommerce, mai arată analiza eJobs.

Cei mai mulţi profesionişti cu cel puţin 20 de ani experienţă pe piaţa muncii au vrut să se angajeze în 2016 în Construcţii, Asigurări şi Producție - studiu eJobs.

Analiza eJobs mai relevă că sectoarele Chimie & Petrochimie, Publicitate și IT au fost la mare căutare printre candidaţii cu mai puţin de un an de experienţă de muncă. Industriile Logistică, Import - Export și Management & Consultanță au fost căutate de candidații cu cinci - nouă ani de experienţă în muncă, potrivit studiului eJobs.

Numărul de locuri de muncă scoase la concurs pe eJobs.ro, cea mai mare platformă online de recrutare de pe plan local, a crescut cu aproape 70% în 2016 faţă de 2015, totalizând astfel circa 420.000 de poziţii deschise. Companiile din Vânzări şi IT au avut cele mai multe anunţuri de angajare publicate pe eJobs în cursul anului trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO