Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi contestaţia depusă de Carmen Adamescu, fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, judecătorii înlocuind arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, într-un dosar în care este cercetată pentru delapidare şi evaziune fiscală.
Economica.net - joi, 18 oct. 2018, 17:53
Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu

Iniţial, pe 11 octombrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca fosta soţie a lui Dan Adamescu să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Carmen Adamescu a făcut contestaţie, admisă joi de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis ca ea să fie cercetată în libertate sub control judiciar. Decizia este definitivă.

Carmen Adamescu este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.39 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, susţin procurorii.

Tot joi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestru asigurător pe 16 bunuri imobile deţinute de Carmen Adamescu şi cele 4 firme implicate în acest dosar.

Printre imobile se numără Hotelul Rex din Mamaia, şase apartamente în imobilul în care Carmen Adamescu se află în arest la domiciliu, un teren în Ghimpaţi, un apartament în Poiana Braşov şi o casă naţionalizată pe strada Lascăr Catargiu din Capitală.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui denunţ depus de Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, între cei doi fiind un conflict în legătură cu moştenirea averii lui Dan Adamescu.

Alexander Adamescu este şi el cercetat de DNA într-un dosar de corupţie, pe numele său fiind emis în anul 2016 un mandat european de arestare. În prezent, Alexander Adamescu se află în Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...