1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Carpatica este într-o situaţie mai bună decât acum doi ani - CEO BCC

Banca Comercială Carpatica se afla într-o situaţie mai bună decât în urmă cu doi ani şi, în acest moment, este necesar ca acţionarii să analizeze opţiunile disponibile şi să ia decizii importante privind direcţia viitoare a băncii, consideră Johan Gabriels, CEO, BCC.

27 mar, 2015 | Agerpres

'Banca Comercială Carpatica este azi o organizaţie mai sigură, mai transparentă şi de încredere, datorită eforturilor susţinute depuse în ultimii ani de întreaga echipă şi unei abordări corespunzătoare atât a oportunităţilor cât şi a evenimentelor neprevăzute. Procesul de curăţare a portofoliului istoric de credite neperformante a fost accelerat, în contextul creşterii cerinţelor şi exigenţelor de reglementare bancară la nivel naţional şi european. Carpatica se află într-o situaţie mai bună decât în urmă cu doi ani şi, în acest moment, este necesar ca acţionarii să analizeze opţiunile disponibile şi să ia decizii importante privind direcţia viitoare a băncii', arată Johan Gabriels, într-un comunicat al băncii.

Acţionarii băncii au fost convocaţi pentru Adunarea Generală Extraordinară, programată pentru 28 aprilie 2015, scrie Agerpres.

'Unul din punctele esenţiale aflate pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor convocată în 28 aprilie 2015 se referă la procesul de restructurare a capitalului băncii pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi. Subliniem ca acest proces, deşi presupune anularea unui număr de acţiuni, nu afectează participaţia acţionarilor, fondurile proprii ale băncii rămânând nemodificate. Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare este structurată astfel încât să ofere acţionarilor băncii posibilitatea de a analiza toate opţiunile disponibile privind creşterea ratei de adecvare a capitalului la active: infuzie de capital nou printr-un împrumut subordonat, infuzie de capital de rang 1 sau realizarea unui proces de fuziune. Odată încheiat procesul de consolidare a capitalului, banca se va afla într-o poziţie favorabilă implementării planurilor sale de creştere şi dezvoltare, urmărind în acelaşi timp simplificarea modelului de afaceri, spre satisfacţia şi în beneficiul clienţilor şi acţionarilor băncii', precizează managementul BCC.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO