Carrefour la jumătatea anului: pierderi de 31 milioane de euro

Numărul doi pe piaţa de retail la nivel mondial, grupul francez Carrefour a înregistrat în prima jumătate a anului o creştere a vânzărilor de 0,9% faţă de perioada anterioară a anului trecut. Pierderile sunt de 31 milioane de euro.
Economica.net - joi, 30 aug. 2012, 07:12
Carrefour la jumătatea anului: pierderi de 31 milioane de euro

Grupul francez de retail Carrefour, numărul doi la nivel global, a avut în prima jumătate a acestui an o uşoară creştere a vânzărilor (de 0,9%), până la 38,8 miliarde de euro şi a înregistrat pierderi nete de 31 milioane de euro, semnificativ mai puţin decât pierderile de 249 milioane euro înregistrate în prima jumătate a anului trecut, informează un comunicat al companiei. 

Unde mai vinde Carrefour 

Singura piaţă unde grupul francez are creşteri substanţiale este America Latină, unde vânzările retailerului au crescut cu 8,3% la un curs constant. Cel mai bine a performant Brazilia, unde compania a avut un profit operaţional cu 10,1% peste nivelul din prima jumătate a anului trecut, până la 245 milioane de euro. De asemenea, în Asia, compania a vândut cu 0,7% mai mult decât cu un an în urmă, ca urmare a situaţiei stabile în China şi a unei creşteri importante în Indonezia.Totuşi, profitul a scăzut şi aici cu 4,1%, la 116 milioane de euro.

În schimb, în Franţa, vânzările au coborât cu 0,5% ca urmare a scăderilor din zona produselor nealimentare. „Investiţiile pentru reducerea preţurilor au avut un impact negativ asupra marjei comerciale”, se precizează în comunicat. Valoarea profitului operaţional a scăzut şi el în Franţa cu 6,7%, până la 279 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte activitatea din Europa, vânzările au scăzut cu 1,8%, refelctând situaţia economică din zonă, cu precădere în zona de Sud-Est. Profitul a scăzut şi el brusc, cu 32% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, până la 150 de milioane de euro, mai ales ca urmare a rezultatelor financiare din Spania, unde scăderea vânzărilor cumulate cu investiţii în creştere pentru înbunătăţirea ofertei comerciale , nu au fost acoperite de reducerea costurilor cu distribuţia. În Belgia, vânzările au crescut.

Lichidităţi mai mici

Lichidităţile din operaţiuni ale grupului francez însumează 907 milioane de euro, cu 25% mai puţin decât cu un an în urmă, reflectând scăderea EBITDA şi litigiile privind taxele cu care s-au confruntat în Brazilia. Compania a avut cheltuieli de capital în valoare de 603 milioane de euro, cu 17% mai puţin decât în prima jumătate din 2011. Astfel, fluxul financiar liber de disponibilităţi s-a îmbunătăţit cu 2,783 milioane de euro, ajungând la 444 milioane de euro. Datoria netă a retailerului a scăzut cu 1 miliard de euro, ajungând la 9,629 milioane de euro.

 

Ştirea se actualizează…

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Bucureștiului: Asocierea Pizzarotti – Retter, desemnată din nou câștigătoare pe lotul 1 al A0 Nord
Autostrada Bucureștiului: Asocierea Pizzarotti – Retter, desemnată din nou câștigătoare pe lotul 1 al A0 Nord
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat marți câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 1 al A0 Nord (17,5 km), a anunțat Cristian Pistol,......
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de perioada similară din anul trecut
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de ...
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 10,68% ...
Blinken, despre România: Când apăraţi democraţia de pretutindeni, puteţi conta pe faptul că SUA vă vor fi alături
Blinken, despre România: Când apăraţi democraţia de pretutindeni, puteţi conta pe faptul că SUA vă vor fi alături
Pe lungul său drum către democraţie şi acum, când apără democraţia de pretutindeni, România poate conta pe faptul ...
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată plătită de Europa pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie şi a-i proteja pe consumatori de explozia ...