1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

News

Cartel Alfa: Proiectul Legii privind salarizarea bugetarilor reduce salariile angajaţilor APIA

Proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice reduce drastic salariile din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) - centre judeţene şi locale, deşi instituţia este responsabilă de absorbţia celor mai multe fonduri europene.

29 mai, 2017 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Cartel Alfa remis luni AGERPRES, APIA a atras cele mai mari sume de bani din fondurile UE pentru susţinerea agriculturii româneşti, respectiv peste 20 de miliarde de euro începând cu 2007 pentru schemele şi măsurile de sprijin gestionate de Agenţie din fonduri UE şi din bugetul naţional, având în cei 10 ani de activitate o rata medie anuală a absorbţiei de peste 96%.

De asemenea, organizaţia susţine că realizările de anul acesta ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se
datorează în principal activităţii APIA.

'Această performanţă, recunoscută public, este realizata cu multe sacrificii (în principal prin ore suplimentare neplătite), de către funcţionarii dedicaţi şi corect motivaţi. Având în vedere importanţa deosebită pe care o are absorbţia fondurilor UE, într-o proporţie cât mai mare, este necesara stimularea financiara a personalului care gestionează aceste fonduri. Orice scădere a salariilor va conduce automat la demotivare, cu toate consecinţele negative care se pot întrevede de aici', se precizează în comunicat.

Potrivit Cartel Alfa, Senatul a respins amendamentele propuse (amendamente susţinute şi de Comisia pentru agricultura din Senat). La Camera Deputaţilor, dezbaterile se desfăşoară cu mare viteza, iar comisiilor de specialitate nu le mai sunt cerute avizele.

'În contextul în care prevederile proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice îi dezavantajează pe funcţionarii publici din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), Federaţia
Naţionala a Sindicatelor APIA este în proces de consultare a membrilor privind declanşarea conflictului social. Precizăm ca prin această lege, în forma actuală, se încalcă inclusiv recomandările europene în materie de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene', se mai spune în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO