Cartel Alfa susţine acţiunea de organizare a unei greve generale

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA salută decizia federaţiilor sindicale membre, dar şi a celor din celelalte confederaţii, de a începe procedurile pentru declanşarea grevei generale împotriva măsurilor fiscale de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat, se arată într-un comunicat, remis vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 03 nov. 2017, 12:24
Cartel Alfa susţine acţiunea de organizare a unei greve generale

Conform sursei citate, din calculele făcute de Cartel Alfa reiese că salariaţii sunt ‘principalele victime ale manipulării politice numite transfer al contribuţiilor’.

‘Marii perdanţi sunt atât salariaţii din mediul economic, care riscă să le fie diminuate veniturile nete printr-o aplicare discreţionară a măsurii de către angajatori, cât şi salariaţii bugetari, care au avut ocazia să înţeleagă că marea creştere salarială, prin schimbarea definiţiei salariului, este doar o mare scamatorie politicianistă’, reiese din comunicat.

Totodată, Confederaţia susţine că o grevă generală este ‘sancţiunea firească’ ce trebuie aplicată politicienilor aflaţi la guvernare care impun o agendă de măsuri fiscale care sunt în contradicţie cu angajamentele pe care şi le-au asumat faţă de lucrători.

CNS Cartel Alfa menţionează printre principalele consecinţe ale măsurilor: scăderea salariilor, în principal în mediul privat, prin aplicarea discreţionară de către angajator a acestui transfer; plasarea în întregime a responsabilităţii întreţinerii sistemelor publice de protecţie socială pe umerii angajaţilor; o mărire ulterioară de contribuţii va fi suportată doar de angajaţi; distrugerea unui model social european echilibrat, construit în zeci şi zeci de ani de dialog social, negocieri colective şi luptă susţinută pentru drepturi sociale; bulversarea unui întreg sistem economic, fără un beneficiu real, şi o presiune extraordinară pe un sistem administrativ care nu are capacitatea de a face faţă; haos legislativ, prin necesitatea modificării unei întregi legislaţii secundare care să corespundă cu noul model fiscal; deteriorarea şi reducerea numărului serviciilor publice de sănătate prin efectul nealocării de la bugetul statului a sumelor corespunzătoare scutirilor de contribuţii pentru anumite categorii.

‘Cerem imperativ Guvernului să facă un pas înapoi cât încă mai este posibil, să renunţe la transferul contribuţiilor şi să nu se proiecteze un buget de stat pentru anul viitor bazat pe aceasta acţiune. Soluţia nu o reprezintă distrugerea unui întreg model social, funcţional în toate ţările europene şi în toate ţările civilizate ale lumii care au un sistem de securitate. Nu este necesar să modificăm o întreagă realitate socială pentru a se potrivi cu o anumită ambiţie a unui ministru, ci invers, actul de guvernare trebuie calibrat la nevoile societăţii’, se mai spune în comunicat.

C.N.S.L.R. – Frăţia a anunţat joi începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale în economia naţională, sindicatul fiind nemulţumit în principal de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...