Cărţile care au schimbat lumea: Biblia şi „Originea Speciilor”, cel mai mare impact asupra societăţii

Biblia este cartea cu cel mai mare impact asupra societăţii moderne, urmată îndeaproape de 'Originea Speciilor' (1859) a naturalistului englez Charles Darwin, potrivit unui sondaj realizat de editura britanică Folio Society, notează joi EFE.
Economica.net - joi, 13 nov. 2014, 09:38
Cărţile care au schimbat lumea: Biblia şi

Religia şi ştiinţa se plasează pe primele locuri în această listă ce cuprinde cele 10 cărţi – dintr-o ofertă de 30 de titluri – considerate cele mai influente de către un grup de 2.000 de persoane, care au participat la acest sondaj realizat de institutul demoscopic YouGov.

Potrivit studiului, Biblia şi cartea lui Charles Darwin – Originea Speciilor au primit 37 şi respectiv 35 la sută din voturi, în timp ce la oarecare distanţă, cu 17 la sută din voturi, se situează pe locul trei cartea astrofizicianului britanic Stephen Hawking ‘A Brief History of Time’ (1988), scrie Agerpres.

În urma lor se clasează ‘Relativity: The Special and General Theory’ (1916), de Albert Einstein, ‘1984’, de George Orwell (1949), şi ‘Principia Mathematica’ (1687), de Isaac Newton, cu 15, 14 şi respectiv 12 la sută din voturi.

Clasicul literaturii americane ‘To Kill a Mockingbird’ (1960) al scriitoarei Harper Lee a obţinut 10 la sută din voturi, urmată de Coran cu 9 la sută şi de tratatul economic ‘The Wealth of Nations‘ (1776) al scoţianului Adam Smith, cu 7 la sută din voturi. Pe ultimul loc în acest ‘Top 10’ se clasează, cu 6 la sută din voturi, ‘The Double Helix‘ (1968), cartea biologului american James Dewey Watson, în care relatează descoperirea structurii genetice a moleculei ADN.

Directorul editurii Folio Society, Tom Walker, s-a declarat surprins de faptul că pe listă nu se regăsesc mai multe cărţi legate de economie, ţinând cont de ‘climatul financiar’ actual, şi că în acest ‘top 10’ au intrat doar două cărţi de beletristică cu conţinut politic şi social – ‘To Kill a Mockingbird’ şi ‘1984’.

Te-ar mai putea interesa și
Codin Maticiuc și Cosmopolis încheie prima etapă de renovare a etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni
Codin Maticiuc și Cosmopolis încheie prima etapă de renovare a etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni
La mai puțin de șase luni de la demararea proiectului de renovare a Secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni din București, Codin Maticiuc, Fundația Metropolis și...
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a ieșit luni după-amiază la atac ...
CONAF se extinde în Transilvania
CONAF se extinde în Transilvania
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se extinde în Transilvania, lansând sucursala de la Cluj, ...
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, îşi diversifică reţeaua de zboruri şi intră pe aeroportul ...