Cartoon Network şi Lego devin parteneri în dezvoltarea francizei Mixels, ce va fi lansată în 2014

Cartoon Network şi The Lego Group au anunţat, marţi, că vor crea împreună "o franciză globală de divertisment", Mixels, care va fi lansată în 2014 şi va fi dedicată întregii familii.
Economica.net - mar, 23 iul. 2013, 19:28
Cartoon Network şi Lego devin parteneri în dezvoltarea francizei Mixels, ce va fi lansată în 2014

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în 2014 vor fi lansate mai multe elemente din seria Mixels. Viitorul proiect al celor două companii, care se numără printre liderii pieţei mondiale de divertisment pentru tineri, se adresează întregii familii. În cadrul proiectului, vor fi lansate, printre altele, animaţii (în principal scurtmetraje), o varietate de jocuri digitale şi un nou concept de joc de construit, care va avea elemente de colecţie.

Animaţiile vor fi difuzate la Cartoon Network şi pe www.cartoonnetwork.ro, iar creaturile colorate Mixels, care pot fi amestecate şi pot forma diverse combinaţii, vor fi personajele unor poveşti „pline de imaginaţie şi neprevăzut”.

„În 2014 va fi lansată, în trei etape şi la un preţ mic, o gamă de miniseturi de construcţii care pot fi colecţionate. Fanii vor putea descoperi lumea Mixels şi pe telefoane de tip smartphone, cu ajutorul unei antrenante aplicaţii cu jocuri”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, proiectul Mixels a fost dezvoltat de o echipă internaţională formată din dezvoltatori de conţinut, designeri şi animatori.

„Acesta este următorul pas în evoluţia Studiourilor Cartoon Network şi creăm astfel conţinut original”, spune Rob Sorcher, Chief Content Officer al Cartoon Network. „Încă din primele etape ale creaţiei, animatori de talie mondială şi creatori de jocuri s-au întâlnit cu echipele de design şi conţinut Lego, iar colaborarea intensă a pus în lumină puterea creativă a ambelor branduri”.

„(…) Suntem bucuroşi că fanii Cartoon Network din Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Europa Centrală şi de Est şi Rusia vor face cunoştinţă cu Mixels în curând”, spune Stephan Schwarzer, Vice President Programs & Creative Services pentru Germania, Austria, Elveţia, Benelux, CEE & Russia.

„Familiile de astăzi sunt foarte active şi îşi doresc experienţe unice când este vorba de divertisment”, spune Stuart Snyder, President & Chief Operating Officer al diviziei media Turner pentru animaţie, copii şi tineri adulţi. „Popularitatea tuturor platformelor Cartoon Network şi atracţia îndrăgitului brand Lego ne vor permite să creăm încă de la început o experienţă bogată şi complet integrată”, a adăugat acesta.

Noutatea seriei Mixels „este capacitatea de a antrena publicul, care va deveni participant activ şi va putea crea personaje şi conţinut nou”. „Mixels va fi o experienţă unică, pe platforme şi cu formate multiple, la care copiii pot participa de oriunde şi oricând”, se mai spune în comunicat.

În cadrul francizei, Studiourile Cartoon Network vor produce scenariile, animaţia şi conţinutul digital, iar divizia Cartoon Network Enterprises va gestiona produsele cu licenţă, în afară de jucării. The Lego Group se va ocupa de designul jucăriilor Mixels, de producţie şi distribuţie, precum şi de publicaţiile Mixels care vor susţine brandul.

Cartoon Network, una dintre principalele televiziuni pentru copii, difuzează seriale animate de comedie, de acţiune şi aventuri. Printre serialele reprezentative ale Cartoon Network se numără „Uimitoarea lume a lui Gumball”, „Ben 10: Omnivers”, „Să-nceapă aventura” şi „Un show obişnuit”. Canalul paneuropean a fost lansat în 1993, iar Cartoon Network este disponibil acum în versiuni localizate în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în 21 de limbi şi 128 de milioane de case. Televiziunea Cartoon Network este operată de Turner Broadcasting, o companie a Time Warner.

The Lego Group este o companie privată, de familie, cu sediul în Billund, Danemarca. A fost fondată în 1932 şi este astăzi unul dintre liderii mondiali în producerea de jocuri pentru copii.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...