1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

Casa de pensii a MApN: Au fost înregistrate 44.000 de cereri de recalcularea pensiilor

Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale anunţă că, de la 1 ianuarie, de când a intrat în vigoare legea pensiilor militare de stat au fost înregistrate aproximativ 4.000 de dosare de pensie dintre care aproximativ 2.000 sunt pensii de serviciu ale foştilor militari, restul fiind pensii de urmaşi, de invaliditate sau ale altor foşti angajaţi din sistemul de apărare şi în acelaşi timp au fost înregistrate 44.000 de cereri de recalculare a pensiilor dintre care 7.000 au fost soluţionate.

14 oct, 2016 | News.ro

„Din datele centralizate până la 12 octombrie, la registratura Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. s-au înregistrat un număr de aproximativ 4.000 de cereri de înscriere la pensie militară de stat, din care aproximativ 2.000 sunt pentru pensie de serviciu din M.Ap.N. - restul fiind cereri pentru pensie de invaliditate şi de urmaş si din cadrul altor institutii aparţinând Sistemului de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională - solicitările complete fiind rezolvate în termenul legal", arată Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale.

Instituţia mai arată că nu sunt înregistrate întârzieri şi că au fost puse în plată toate deciziile de pensionare sosite până pe 12 octombrie.

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale arată şi că, până la data de 30 iunie 2016, data limită pentru depunerea cererilor, au fost înregistrate peste 44.000 de solicitări de recalculare a pensiilor.

Până la data de 12 octombrie 2016, au fost recalculate peste 7.000 de pensii, conform Ordinului ministrului Afacerilor Interne, ministrului Apărării Naţionale, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de Protecţie şi Pază care au pensii gestionate de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO