1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Economie

Cât câştigă un ofiţer debutant din marina comercială

Primul salariu al unui ofițer de marină comercială se situeaza între 1.500 și 2.000 de dolari pe lună, iar o carieră în domeniul maritim ”este stabilă, creşte natural și oferă pe parcurs alternative de a avansa”, spune Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Român din Bucureşti.

14 dec, 2013 | capital.ro

Potrivit lui Cojocaru, pe navele comerciale, profesiile de bază sunt cele de ofițer de punte, respectiv ofițer mecanic, cu perspectivă de avansare până la comandant, respectiv șef mecanic, într-un orizont de șapte-opt ani.
”Așa cum indică statisticile recente din domeniu, la maturitatea profesiei, se ating salarii de circa 100.000 dolari pe an”, adaugă Stelian Cojocaru.
În cadrul Colegiului Nautic Român s-au înmatriculat până acum 244 de cadeți, iar numărul de cadre didactice este de peste 20.

Altfel, acest colegiul a investit recent 200.000 euro în noul Centru de Poziţionare Dinamică DP & Offshore, primul de acest gen din sud-estul UE, unde personalul navigant brevetat învaţă să folosească sisteme utilizate la bordul navelor care operează în domeniul offshore.

 

Mai multe pe Capital.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO