Cât costă vacanţa la schi în Bulgaria, Austria şi Franţa

Bulgaria şi Austria sunt principalele destinaţii de schi pentru turiştii români, însă agenţiile de turism au oferte bune şi pentru vacanţele în Alpii Francezi. ECONOMICA.NET vă spune cât vă costă o vacanţă la schi în sezonul care vine.
Andrada Ghira - sâm, 17 oct. 2015, 21:05
Cât costă vacanţa la schi în Bulgaria, Austria şi Franţa

Bulgaria
De departe, cea mai ieftină destinaţie pentru schi este Bulgaria, care atrage de la sezon la sezon tot mai mulţi turişti români. Pe lângă preţurile mai mici decât cele practicate în staţiunile de pe Valea Prahovei, domeniile schiabile în staţiunile Bansko şi Pamporovo pornesc de la 2.000 m altitudine, motiv pentru care sezonul de schi ţine mai mult. Spre exemplu, în Bansko turiştii găsesc pârtii cu o lungime totală de 70 de km, aproape jumătate din lungimea pârtiilor din întreaga Românie.

Bulgaria este destinaţia de schi principală aleasă de turiştii români, care cu 180 de euro găsesc cazări la hoteluri de patru stele şi demipensiune, mai ieftin ca la Predeal.

Cazarea pentru două persoane în perioada 20-26 decembrie la un apart-hotelul Orbilux de trei stele din Bansko costă 270 de euro dacă faceţi rezervarea până la data de 10 noeimbrie, la agenţia Paralela 45.

O vacanţă la schi în Pamporovo, la hotelul Iceberg de patru stele costă 275 de euro. Preţul este pentru două persoane şi include cazarea în cameră dublă cu demipensiune, iar oferta se găseşte la agenţia Perfect Tour. Pe lângă preţul la cazare pentru vacanţele la schi în Bulgaria, trebuie să adăugaţi bugetul pentru transportul cu maşina proprie, dar şi ski-pass-urile.

Austria
Anual, peste 140.000 de români aleg staţiunile din Austria pentru schi şi cheltuie în medie circa 900 de euro pe vacanţă. Preferatele românilor sunt Innsbruck, Neustift im Stubaital Kaprun sau Solden, iar majoritatea turiştilor preferă să meargă cu maşina proprie.

Preţurile pentru o vacanţă la schi în Tirol, pornesc de la 635 de euro/persoană, pachet în care este inclusă cazarea şapte nopţi în cameră dublă la un hotel de patru stele, cu demipensiune, dar fără ski-pass-uri. Oferta o găsiţi la agenţia Perfect Tour. Dacă vreţi să combinaţi vacanţa la schi cu Revelionul, tariful pentru o vacanţă porneşte de la 940 de euro/persoană la agenţia Alltur. Pachetul include cazarea şapte nopţi în cameră dublă la un hotel de patru stele, cu demipensiune şi cina festivă în noaptea dintre ani.

Franţa
Una dintre cele mai apreciate zone de schi din Europa, Les Arcs, se regăseşte acum şi în oferta agenţiilor de la noi. Les Arcs are pârtii cu o lungime totală de 200 de km şi face parte din domeniul schiabil Paradinksi, cu peste 400 de km de pârtii de schi. Preţurile pentru o vacanţă aici sunt de 850 de euro/persoană la agenţia Cocktail Holidays, dar de aceşti bani beneficiaţi de cazare şapte nopţi în apartamente de patru şi cinci stele, transport cu avionul, transferuri şi ski-passul pentru toată perioada.

Pentru o vacanţă tot în Alpii Francezi, puteţi opta pentru staţiunea Chamrousse, unde veţi avea parte şi de pârtii olimpice. Cazarea pentru două persoane timp de şapte nopţi, fără masă şi transport, dar cu ski-pass inclus, costă 580 de euro la Snow Trex. Veţi avea de plătit transportul până în staţiune, care se află la 15 km de oraşul Grenoble.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat să îl cenzureze
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat ...
Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre......
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru producătorul de stat
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru ...
La nivelul întregului an 2023, 88% din producția de gaze a Romgaz, cel mai mare producător din România, controlat de ...
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Hotelierii din Grecia şi Cipru angajează în această perioadă 80 de români în sezonul estival, pe salarii care încep ...
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o ...