Cât dau românii din salariu pe combustibil şi asigurări auto

Britanicii au cheltuieli considerabil mai mici cu maşina decât românii, în condiţiile în care au un salariu mediu de patru ori mai mari. 53% dintre şoferii britanici compară mai întâi preţurile asigurărilor pe Internet, iar apoi o comandă pe cea mai convenabilă, în timp ce în România, sub 10% dintre poliţe sunt vândute online.
Economica.net - lun, 15 oct. 2012, 09:44
Cât dau românii din salariu pe combustibil şi asigurări auto

Britanicii dau doar 5,5% din ce câştigă pe poliţe de asigurare şi benzină, potrivit rapoartelor Comisiei Europene privind preţul mediu al combustibililor şi evoluţia salariului mediu.

În Marea Britanie, preţul mediu al poliţei CASCO este de 580 euro pe an, iar litrul de benzină ajunge la 1,7 euro, potrivit raportului Asociaţiei Asiguratorilor Britanici. Cu toate acestea, raportat la un venit mediu net anual de peste 21.000 euro, britanicii scot din buzunar doar 5,5% din salariu pentru a acoperi cheltuielile cu maşina.

Marea Britanie deţine cea mai mare industrie de asigurări din Europa, iar peste 53% dintre şoferi îşi achiziţionează poliţe de asigurare online, arată un studiu realizat de compania Data Monitor.

Cu un venit mediu net de 4000 euro pe an, un cost mediu al asigurării CASCO de 500 euro pe an şi un preţ de 1,3 euro pe litrul de benzină, costurile cu autoturismul reprezintă aproape un sfert din cât câştigă un român obişnuit, potrivit informaţiilor publicate în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind preţul petrolului, comparat cu valoarea medie a unei poliţe CASCO. Astfel, cheltuielile cu asigurările auto şi combustibilul le scot românilor din buzunar, în medie, 24% din salariu.

Pentru a găsi tarifele cele mai mici la poliţe, britanicii cauta ofertele asiguratorilor pe Internet. Preţul şi rapiditatea sunt principalele criterii luate in calcul de britanici atunci cand aleg un site pentru a compara tarifele de asigurare. 18,5% dintre britanicii care cumpără poliţe online au ales un anumit site pentru a compara ofertele asiguratorilor din convingerea că le oferă cele mai mici preţuri şi cele mai rapide rezultate, arată studiul Data Monitor.

Primul şi singurul serviciu de acest gen disponibil pe piaţa românească este comparatorul online pentru poliţele CASCO lansat de Pintilie Broker de Asigurare. Comparatorul le oferă şoferilor posibilitatea de a afla tarifele oferite de patru asiguratori – Generali, Astra, Omniasig şi Euroins. Astfel, aceştia pot comanda online cea mai convenabila poliţă, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze personal la o agenţie a unei companii sau a unui broker.

“Cheltuielile cu maşina au un impact mult mai mare asupra românilor decât asupra altor europeni, dacă ne uităm la costuri şi la venituri. De aceea, am venit cu o soluţie care să îi ajute să aleagă cea mai convenabilă poliţă, atât din punctul de vedere al preţului, cât şi a ofertei făcute de asiguratorii cu care colaborăm. Am lansat calculatorul CASCO ţinând cont de cerinţele şi nevoile celor 30.000 de clienţi de pe Internet, care îşi doreau să poată afla dinainte care este preţul pentru poliţa CASCO şi astfel să poată alege dintre mai multe companii de asigurare. Avantajul este timpul în care un şofer poate afla atât preţul final, cât şi valoarea la care maşina lui va fi asigurată. Pe viitor vom introduce tarife şi de la celelalte societăţi de asigurare”, a declarat Valentin Radu, director de marketing şi comunicare Pintilie Broker de Asigurare.

Acesta a mai spus că un alt avantaj major este reprezentat de faptul că asigurarea poate fi comandată de acasă. “Şoferul nu mai trebuie să facă un drum doar ca să îşi ia un CASCO. Intra pe net, alege ce îi convine, comandă şi poliţa îi vine acasă, fără să plătească taxe de curierat. Simplu şi comod”, a adăugat Valentin Radu.

Serviciul de comparatie şi comandă online a poliţelor CASCO este disponibil la adresa http://www.rca-ieftin.ro/asigurare-casco şi este momentan disponibil doar pentru Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...