Cât te costă vacanţa la schi în România

Chiar dacă România nu se poate compara cu domeniile schiabile din Austria, Franţa sau Bulgaria, puteţi alege staţiunile din ţară pentru o vacanţă la schi. ECONOMICA.NET îţi spune cât costă cazarea în staţiunile din România.
Economica.net - sâm, 24 oct. 2015, 12:42
Cât te costă vacanţa la schi în România

Predeal, Braşov

De cinci pârtii de schi, cu o lungime totală de 7,1 km au parte turiştii care aleg să schieze la Predeal. Pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de cinci stele din staţiune, un cuplu are de plătit 950 de euro, în perioada 4-9 ianuarie 2016. Preţul scade dacă alegeţi un hotel de patru stele. Spre exemplu, cinci nopţi de cazare cu mic dejun în cameră dublă, pentru aceeaşi perioadă, tariful este de 620 de euro. Tarifele la hotelurile de trei stele variază între 160 de euro/cameră, dacă alegeţi o pensiune şi pot ajunge la 500 de euro/cameră, dacă alegeţi un hotel.

Poiana Braşov, Braşov
Şase pârtii de aproape 3 km îi vor aştepta pe turişti în sezonul de iarnă. Cazarea pentru cinci nopţi la un hotel de patru stele costă 840 de euro pentru două persoane, iar la un hotel de trei stele cazarea costă 500 de euro.

Sinaia, Prahova
530 de euro costă o cameră pentru două persoane, cu mic dejun, la o vilă de cinci stele din Sinaia. Tariful pentru cinci nopţi la un hotel de patru stele este de 405 euro. La hotelurile de trei stele, tarifele sunt de 300 de euro/cameră. Turiştii pot alege oricare dintre cele zece pârtii, cu o lungime totală de peste 12 km.

Buşteni, Prahova
La Buşteni, cazarea pentru două persoane trece de pragul de 1.000 de euro la unii propritari de vile şi pensiuni, dar se găsesc cu uşurinţă vile şi hoteluri unde pentru cinci nopţi de cazare turiştii au de scos din portofel între 150 şi 370 de euro pentru două persoane. Pârtia de la Buşteni are o lungime de 1.500 de metri, însă turiştii pot alege să schieze şi la Azuga, Sinaia sau Predeal.

Voineasa, Vâlcea
Dacă alegeţi o vacanţă la schi în staţiunea Voineasca, opţiunile de cazare sunt restrânse, însă tarifele mai mici. Spre exemplu, cea mai scumpă cazare costă 320 de euro pentru două persoane. Este vorba de cazare cinci nopţi cu mic dejun la un hotel de cinci stele. La pensiuni, preţurile pentru o cameră variază între 90 şi 160 de euro. Chiar dacă la capitolul cazare opţiunile nu sunt variate, turiştii au parte de şapte pârtii de schi, cu o lungime totală de peste 5,5 km.

Rânca, Gorj
În staţiunea Rânca, tarifele la cazare nu trec de 210 de euro pentru două persoane, pentru cinci nopţi. Spre exemplu, două persoane au de plătit 210 euro la o pensiune de trei stele. Se găsesc şi tarife mai mici, tot la pensiuni de trei stele, unde cazarea costă între 80 şi 130 de euro, pentru două persoane. Aici turiştii pot alege din cele cinci pârtii cu grad mediu şi uşor, cu o lungime totală de peste 3,2 km.

Arieşeni, Alba
Cei care vor o vacanţă la schi la Arieşeni trebuie să ştie că aici găsesc cazare la un preţ de sub 100 de euro pentru două persoane, pentru cinci nopţi. Majoritatea vilelor şi pensiunilor din zonă practică tarife cuprinse între 90 şi 200 de euro, pentru perioada 4-9 ianuarie. Turiştii pot schia pe cele două pârtii, una de 1.000 de metri, iar cealaltă de 430 de metri.

Vatra Dornei, Suceava
Turiştii pretenţioşi pot alege cazarea la patru stele, unde tariful pentru o cameră este de 280 de euro. La pensiuni şi vile preţurile variază între 80 şi 180 de euro. Aici turiştii au parte de patru pârtii cu o lungime totală de pest 5 km, cu diferite grade de dificultate.

Păltiniş, Sibiu
Cazarea la un hotel de cinci stele din Pălţinş costă 315 euro pentru două persoane. Dacă doriţi un preţ mai mic, trebuie să faceţi un compromis şi să alegeţi pensiunile din apropierea staţiuni, la circa 10-15 km distanţă. Tarifele la pensiuni variază de la 133 euro, la 200 de euro. Beneficiaţi aici de şase pârtii de schi, cu o lungime totală de aproape 4 km.

Notă: Au fost luate în calcul unităţile de cazare listate pe portalul booking.com, pentru perioada 4-9 ianuarie 2016. În preţurile prezentate nu sunt incluse tarifele pentru acces pârtii şi telecabină sau teleschi. Tarifele prezentate sunt pentru o cameră dublă, pentru două persoane.

 

Te-ar mai putea interesa și
Tableta Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 este disponibilă la precomandă într-un pachet ce include gratuit tastatura touchpad
Tableta Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 este disponibilă la precomandă într-un pachet ce include gratuit tastatura touchpad
Tableta Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 este disponibilă la precomandă, până în data de 28 aprilie, pe Mi-Home.ro, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net....
Producătorul de baterii ROMBAT a primit autorizația finală de la ANRE pentru centrala fotovoltaică de 4,2 MW de la Bistrița
Producătorul de baterii ROMBAT a primit autorizația finală de la ANRE pentru centrala fotovoltaică de 4,2 MW de la Bistrița
Proiectul centralei fotovoltaice a ROMBAT de la Bistrița, de 4,2 MWp și aproape 20 de milioane de lei, despre care compania ...
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul ...
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...