1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cât gaz de şist poate fi scos din România

Volumul de gaze ce poate fi extras din şisturi în România se ridică la 1.440 de miliarde de metri cubi, strict din punct de vedere tehnic, cifră la care a ajuns Agenţia Americană pentru Informaţii în domeniul Energiei. Teoretic, ne-ar ajunge 120 de ani.

11 iun, 2013 | e-nergia.ro

Rezervele de gaze naturale pe care România le poate exploata din punct de vedere tehnic din şisturi se ridică la 1.440 de miliarde de metri cubi, potrivit unui raport al Agenţiei americane pentru informaţii din sectorul energiei (EIA) publicat luni, scrie e-nergia.ro.

De asemenea, volumul total de ţiţei care poate fi exploatat, strict din punct de vedere tehnic (Technically Recoverable-eng.) se ridică la 300 de milioane de barili de ţiţei.

Cifrele americanilor indică un potenţial uriaş al energiei care poate fi eliberată din şisturi, cel puţin din punct de vedere tehnic, dat fiind că, potrivit aceleiaşi surse, rezervele totale de gaze ale Ronmâniei se ridicau, la începutul acestui an, la 113 miliarde de metri cubi de gaze, iar rezervele totale de ţiţei ajungeau la 600 de milioane de barili de ţiţei.

Citeşte mai mult despre gazele de şist pe e-nergia.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO