Cât investesc românii în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei

Românii sunt tot mai interesați de produse destinate caselor inteligente. Încuietorile, camerele de supraveghere și alarmele inteligente sunt Top 3 cele mai dorite produse smart home. Românii intersați de produse smart home alocă aproximativ 1.000 de euro pentru achiziția unui sistem destinat securității locuinței, arată un studiu realizat de ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume și reprezentantul brandului Yale pe plan local.
Lidia Neagu - mar, 26 ian. 2021, 11:17
Cât investesc românii în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei

Datele ASSA ABLOY România arată că românii alocă un buget cuprins între 1.000 și 1.300 euro pentru achiziția unui soluții de securitate inteligente a locuinței.

Dintre cumparatorii de solutii smart home, 45% sunt familisti, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, de cele mai multe ori parinti preocupati de siguranta si convenienta. 30% dintre romanii care achizitioneaza sisteme smart de securitate au intre 45 si 64 de ani, sunt interesati de tehnologie si au un stil de viaţă modern.

„Cand vine vorba de transformarea casei in una inteligenta, romanii sunt interesati preponderent de asigurarea unei sigurante sporite, monitorizare si control de la distanta, dar si de sisteme de automatizare cu functii inteligente si o instalare cat mai intuitiva a acestora. Astfel, cea mai mare parte a celor care se indreapta catre astfel de produse aleg incuietori, camere de supraveghere si alarme inteligente„, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.

De asemenea, de cele mai multe ori, clientii smart home urmaresc site-uri, bloguri sau grupuri de profil pe canalele social media de unde afla despre noutati si experientele practice ale altor persoane cu diferite produse smart. Aleg apoi magazinele online sau site-ul producatorului pentru a se documenta, dupa care fie decid sa contacteze fabricantul pentru a cere suport in aleagerea solutiei potrivite, fie cumpara direct.

Peste 10% dintre români dețin cel puțin un produs smart home

Potrivit lui Florin Tihulcă, interesul românilor este tot mai mare atunci când vine vorba de achiziția de produse smart home de ultimă generație, mai ales în contextul dezvoltării pieței imobiliare rezidențiale în marile orașe. Astfel, dacă în 2019 procentul românilor care dețineau cel puțin un produs smart home era de 7,9%, acesta a ajuns cel mai probabil astăzi la cca. 10,5%.

De asemenea, conform studiilor realizate de Yale, brand din portofoliul ASSA ABLOY, majoritatea clienților au trecut deja de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare și cerere a produselor smart home, țări precum Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.

O altă analiză Yale arată că, în următorii trei ani, tot mai multe locuințe din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea siguranței. Astfel, previziunile arată că, în 2023, cca. 6 milioane din locuințele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, în timp ce în Germania numărul va ajunge la 5 milioane – în creștere cu 150% față de 2018, iar în Franța la 3,7 milioane.

Cum trebuie ales un sistem inteligent pentru siguranța locuinței

Conform analizelor ASSA ABLOY România, cele mai întâlnite sisteme smart pentru locuințe sunt compuse din camere de supraveghere, alarmă și încuietoare inteligentă. Specialiștii companiei recomandă pentru a securiza accesul în locuință încuietoarele inteligente alături de o cameră de supraveghere WiFi pentru exterior cu reflector sau kit CCTV. În ceea ce privește securizarea interiorului locuinței, sistemul ar consta din alarmă inteligentă cu senzori de mișcare și minimum o cameră WiFi de monitorizare. De asemenea, pentru asigurarea securității în exteriorul casei, ASSA ABLOY România recomandă instalarea unui kit de camere de supraveghere CCTV cât și integrarea cu asistenți de voce precum Amazon Alexa și cu luminile Philips Hue.

“La selecția unui produs smart, doritorii trebuie să verifice cu atenție profilul producătorului, expertiza acestuia, certificarea calitativă a produselor, perioada de garanție oferită cât și calitatea suportului tehnic pre- și post vanzare și de service. La Yale avem 180 de ani experiență în domeniul securității, toate produsele noastre sunt testate din punct de vedere al calității si performanței printr-un proces etapizat riguros la cele mai înalte standarde internaționale din domeniul securității”, a mai spus Florin Tihulcă.

Acesta a subliniat că, atunci când vine vorba de camerele de supraveghere, gama Yale cuprinde mai multe tipuri: camere WiFi pentru interior, camere WiFi pentru exterior cu reflector și sirenă și kituri de camere CCTV. Toate acestea se conectează la Internet și permit controlul de la distanță prin aplicația mobilă Yale View.

 

Te-ar mai putea interesa și
Auchan și platforma Takeaway au încheiat un parteneriat pentru livrarea de mâncare gătită în 11 orașe din România
Auchan și platforma Takeaway au încheiat un parteneriat pentru livrarea de mâncare gătită în 11 orașe din România
Grupul Auchan își extinde serviciile de livrare la domiciliu printr-un parteneriat cu platforma Takeaway.com. Astfel, peste 40 de feluri de mâncare, gătite în bucătăriile Auchan din 16...
Eurohold, compania mamă a Euroins, are în plan să capitalizeze aproape 100 de milioane de euro ca să cumpere activele CEZ din Bulgaria
Eurohold, compania mamă a Euroins, are în plan să capitalizeze aproape 100 de milioane de euro ca să cumpere activele ...
Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria, intenționează să își mărească capitalul de lucru prin emiterea ...
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
– Guvernele europene trebuie să ajute companiile să îşi consolideze capitalul propriu, în caz contrar se vor confrunta ...
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM a anunțat că serviciile sale de cloud hibrid sunt acum disponibile în orice mediu – pe orice cloud, la fața locului ...