Cât te costă biletul de avion spre cinci dintre cele mai ieftine ţări din lume

Multe ţări, unde preţurile la băuturi, alimente, la restaurante şi la transport sunt mai mici decât în România, se află la mii de kilometri depărtare. Iar pentru a ajunge acolo în vacanţă, preţurile la biletele de avion depăşesc 1.000 de euro. ECONOMICA.NET a identificat cinci ţări pe care le puteţi lua în calcul şi pentru care biletul de avion nu depăşeşte 600 de euro. 
Andrada Ghira - sâm, 24 ian. 2015, 15:23
Cât te costă biletul de avion spre cinci dintre cele mai ieftine ţări din lume

Consumer Price Index analizează preţurile la alimente, restaurante, la transport şi utilităţi din 119 ţări. Dintre acestea, ECONOMICA.NET a selectat cinci ţări spre care se găsesc acum bilete ieftine de avion.

Au fost luate în considerare cele mai ieftine bilete de avion, la clasa economic pentru perioada de călătorie 14-28 iunie 2015, iar căutarea a fost făcută prin intermediu Skyscanner, dar şi pe site-urile companiilor aeriene. 

5. Georgia

Spre Georgia, cel mai ieftin bilet de avion este la compania low-cost Pegasus Airlines, de 223 euro/persoană. Aici preţurile la băuturi sunt la jumătate faţă de Bucureşti. Spre exemplu, un pachet de ţigări costă 6 lei, o apă 1 leu, iar o Cola sau un Pepsi costă 2 lei. Tarifele la taxi sunt de 1,2 lei/km, iar o bere locală costă 4 lei. 

2. India

Cel mai ieftin bilet de avion la data de 20 ianuarie spre India este cel spre Delhi: 480 de euro dus-întors cu Aeroflot, cu escală la Moscova. Zborul de la Bucureşti la Moscova durează 2 ore şi jumătate şi mai trebuie să aşteptaţi alte două ore şi 40 de minute până la zborul spre Delhi. Preţurile aici sunt mai mici decât în România. Astfel, berea locală costă 5 lei, o masă pentru o persoană 12 lei, o Cola sau un Pepsi costă 1,48 lei, iar un pachet de ţigări costă 8,81 lei. Taximetrele au un tarif mediu de 1,13 lei/km. 

3. Thailanda

Un zbor dus-întors la Bangkok se face cu escală la Amsterdam şi costă 552 de euro/persoană în perioada 11-25 iunie 2015. Companiile care efectuează zbourile sunt KLM Dutch Airlines şi Air France. O masă pentru o persoană într-un local care nu este scump costă 6.5 lei, o Cola sau Pepsi costă 2,15 lei, iar un pachet de ţigări 10,71 lei. Ieftin este şi taxiul: 0,6 lei/km. În schimb, berea locală este mai scumpă decât la noi: 8,33 lei. 

4. Nepal

Un bilet de avion de la Bucureşti până la Kathmandu costă 597 de euro şi se zboară de la Bucureşti cu Qatar Airways.Se va face o singură escală la Doha, de o oră şi jumătate.  Fiecare zbor durează circa patru ore şi jumătate. Aici, un pachet de ţigări costă 5 lei, o Cola sau un Pepsi costă 1,44, o apă 0,77 lei, iar o masă decentă pentru o singură persoană costă 8 lei. Tarifele la taxi sunt ceva mai mari decât în Bucureşti: 1,96 lei/km.

5. Vietnam 

Cel mai ieftin bilet de avion spre Ho Chi Mingh costă 595 de euro pentru o persoană, însă e nevoie de trei escale. Până la Hanoi se zboară cu Air France şi se face escală la Paris, iar de la Hanoi spre Ho Chi Mingh se zboară cu Vietnam Airlines. În Ho Chi Mingh o bere locală costă 3,64 lei, un suc 2 lei, iar ţigările costă 4 lei. O masă pentru o singură persoană ajunge la 10 lei, în timp ce un km cu taxi costă 2,71 lei. 

NOTĂ: Preţurile la produse au fost preluate de pe platforma Numbeo. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Maraton de vaccinare anti-COVID-19 în București, în perioada 22 – 25 octombrie
Maraton de vaccinare anti-COVID-19 în București, în perioada 22 – 25 octombrie
Un maraton pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 va fi organizat, în perioada 22 - 25 octombrie, în şase centre din ...
CNCAV: Aproape 100.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
CNCAV: Aproape 100.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 99.376 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson au fost administrate în ultimele 24 ...
Ajutor european pentru România în lupta cu pandemia. Austria și Franța vor trimite echipamente sanitare și medicamente
Ajutor european pentru România în lupta cu pandemia. Austria și Franța vor trimite echipamente sanitare și medicamente
Uniunea Europeană a răspuns cererii de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, ...