Cât te costă să depui bani în contul tău sau al altuia, în sistem self bank

Teoretic depui banii și gata! Practic, atunci când depui banii ai de ales între o multitudine de servicii bancare. Sunt pentru tine? Îi pui pe internet sau mobile banking. Sunt pentru alții? Îi pui prin intermediari de plăţi, poștă sau alte mijloace de transfer rapid de cash. Vrei să plătești factura la vreuna dintre utilități? Tot depunere de cash se numește. Ştim că nu sunt gratuite, dar haideţi să vedem cât costă de fapt.
Gabriela Ţinteanu - Dum, 19 iun. 2016, 21:06
Cât te costă să depui bani în contul tău sau al altuia, în sistem self bank

Că se percep comisioane de administrare cont, înțelegem! Tot timpul e cineva acolo care …mânuiește banii din contul tău. Că se cer bani perntru retragerile de numerar înțelegem….băncii îi este greu să se despartă de banii tăi! Dar și când aduci bani la bancă trebuie să plătești? Se pare că da! Din fericire nu la toate băncile!

Dacă este vorba de self bank, locul în care îți administrezi singur conturile fără contribuția vreunui funcționar, o sa ai surpriza că nu toate operațiunile sunt gratis. Multimatul, multi-mașina unei bănci, îți permite să faci retrageri si depuneri în lei și euro, să faci plăți din conturile tale curente către furnizori de utilități și către orice cont din alte bănci din România.

Mașinile multifuncționale și ghișeele automate (ATP) sunt prezente în sucursalele următoarelor bănci: ING Bank (prima care a implementat conceptul de self service) cu 160 de unități, Unicredit Bank cu 500 de ATM multifuncționale, Raiffeisen Bank cu 40 de unități, Banca Transilvania cu o sucursala de tip self bank și mai nou BCR care a intrat agresiv pe această piață începând din 2015.

BCR dispune de cea mai mare reţea de terminale Self-Service din piaţa locală printr-o flotă de 2.616 ATM-uri şi terminale care acceptă depuneri de numerar şi operaţiuni complexe, respectiv 1.927 ATM-uri, 79 maşini multifuncţionale şi 529 de ghişee automate (echipamente tip Self-Service la care clienţii BCR, persoane fizice, pot efectua singuri operaţiunile dorite: plata facturilor, alimentarea conturilor curente sau rambursarea sumelor pentru cardul de credit) şi 160 automate de schimb valutar.

Depunerea de numerar la ATM costă doar la BCR – 2 lei pe operațiune

Chiar dacă nu ai salariul virat într-un cont la una dintre cele cinci bănci, operațiunile înșirate mai sus sunt posibile la mașinile multifuncțuionale ale acestora. Mult mai ușor de folosit, self bank-ul a prins rapid și la români mai ales pentru faptul că, în mare parte, operațiunile oferite de aceste mașinării nu sunt comisionate. La celelalte patru bănci. BCR este singura instituție de credit care a decis să comisioneze depunerea de numerar de la acest tip de ATM. Ce-i drept, cu jumătate din prețul perceput de aceeași bancă pentru depunerile la ghișeu.

Astfel, Banca Comercială Română (BCR) a dezvoltat o nouă funcţionalitate pentru maşinile multifuncţionale (MFM) şi pentru ghişeele automate (APT), aceea de depunere numerar în orice cont bancar deschis la BCR, comisionul fiind de 2 lei pentru moneda locală.

Operaţiunea este disponibilă atât pentru clienţii persoane fizice, care au posibilitatea să facă depuneri în lei (la MFM şi APT), euro şi dolari (doar la MFM), cât şi pentru persoanele juridice (microîntreprinderi/PFA), care au opţiunea depunerii în moneda naţională.

Comisionul pentru această nouă operaţiune de depunere la maşinile multifuncţionale şi la ghişeele automate este de 2 lei pentru depunerile în lei şi 1 euro/dolar pentru depunerile în valută, cu 50% mai mici decât cele percepute la ghişeu. Limita maximă de tranzacţionare este de 10.000 euro/zi sau echivalentul în lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Transportatorul aerian Blue Air anunță un nou zbor direct de la București la Bordeaux, Franța, in cadrul Orarului de ...
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Hotel Staff, parte a companiei Premier Hospitality, jucător de top de pe piaţa de outsourcing și resurse umane, anunţă ...
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lanțul de retail Lidl a anunțat vineri că își continuă investițiile în România prin inaugurarea unui nou magazin ...