Croazieră cu hotelul plutitor în Delta Dunării. Cât costă o astfel de vacanţă

Dacă doriţi o vacanţă completă, un sejur pe un hotel plutitor, care face trasee prin Delta Dunării, vă oferă multe opţiuni de petrecere a timpului, de la plimbări cu bărcile cu motor, la pescuit şi privitul păsărilor – birdwatching. În plus, veţi avea parte şi de meniuri tradiţionale cu peşte, specifice zonei.
Andrada Ghira - sâm, 06 iul. 2013, 21:11
Croazieră cu hotelul plutitor în Delta Dunării. Cât costă o astfel de vacanţă

Chiar dacă este un produs turistic ceva mai scump, turiştii au parte de o experienţă unică şi beneficiază de cazare în hoteluri plutitoare clasificate la patru stele, cu toate mesele incluse, dar şi plimbări cu barca.

Cel mai nou hotel plutitor lansat la apă este Arca, cu şapte camere. Hotelul a fost în renovări doi ani de zile şi şi-a dublat stelele. Deşi nu a apucat încă să plimbe zeci de turişti, luxosul hotel plutitor a atras atenţia străinilor.

„Nu închiriem doar o cameră. Când punem hotelul în mişcare, el funcţionează tot, şi nu putem individualiza costurile pe cameră. De aceea ne orientăm spre grupuri de turişti. Avem deja rezervări din partea străinilor pentru anul viitor, care ştiu ce înseamnă acest tip de pachet turistic. Vom avea turitşi din Germania şi Austria, care vor veni în Deltă pentru birdwatching”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Alin Lupşa.

Sejururile pe hotelul Arca includ cazare cu pensiune completă, băuturi alcoolice şi răcoritoare, internet, jacuzzi şi plimbări cu barca. Meniul şi durata sejurului se discută cu turiştii.

Dacă în acest caz preţul de închiriere al întregului hotel este de 1.300 de euro/zi/regim all inclusive, la alte hoteluri, preţurile variază în funcţie de numărul de nopţi de cazare, dar şi în funcţie de numărul de persoane.

Şi mai sunt şi turişti care aleg varianta mai ieftină, adică cea de cazare în hotelul plutitor, dar care să nu efectueze plimbări prin Deltă.

„Majoritatea rezervărilor pe care le-am avut au fost pentru cele cu hotelul plutitor acostat. Sejururile sunt mai ieftine aşa. Spre exemplu, dacă pentru un grup costul pentru un sejur de patru zile cu hotelul plutitor care se plimbă prin Deltă costă 4.000 de euro, în cazul în care hotelul stă pe loc, preţul este mai mic cu 30%, undeva la 2.800 – 3.000 de euro”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cristian Hasnas, unul dintre proprietarii celor două hoteluri plutitoarea Anastasia 1 şi 2, funcţionale încă din 2001.

Cât costă o croazieră cu hotelul plutitor

Pentru un grup de 14 sau 28 de persoane, preţul unei croaziere de patru zile în hotelurile Anastasia 1 şi 2 este de 1.330 de lei, iar de aceşti bani, turiştii beneficiază de cazare în camere duble, se face turul Deltei, excursii cu bărcile cu motor, iar combustibilul este inclus. Se mai oferă pensiune completă, inclusiv apă minerală, cafea, ceai şi foc de tabără. Nu sunt incluse consumaţiile la bar şi taxele pentru pescuit.

„Delta Dunării este un produs destul de scump, pentru că transportul pe apă presupune un consum mare de carburant şi nu e la îndemâna oricui. O vacanţă în weekend, poate costa între 400 şi 430 de lei, cu excursii, cazare şi masă. Acesta este preţul minim de la care porneşte un sejur de trei zile şi două nopţi”, ne-a mai declarat Cristian Hasnaş, care spune că sunt în jur de zece operatori de hoteluri plutitoare în Delta Dunării.

La operatorul Isrom Delta, tarifele variază de la 75 de euro/zi de persoană în cazul grupurilor de 16-18 persoane, la 100 de euro/zi de persoană dacă grupul este format din 10-12 persoane, iar pentru grupurile mai mici, de 5-6 persoane, preţul pe zi, pentru o singură persoană ajunge la 150 de euro.

Bune şi pentru team-building

Adrian Achim este un ardelean stabilit de ceva ani în Constanţa. Ceea ce la început a fost o investiţie mai mult pentru familie, s-a transformat în business.

În hotelul plutitor Serano, clasificat la patru stele, s-au investit câteva sute de mii de euro, iar aproximativ 30% dintre turiştii care se cazează pe acest hotel sunt străini din Germania, Franţa, Austria, Japonia. Cei mai mulţi turişti vin în perioada martie-septembrie.

Iar cererea pentru pachete de team-buiding a fost în creştere anul acesta faţă de 2012.

„Ofertele noastre sunt personalizate în funcţie de meniu, de câte zile este nevoie pentru cazare. Şi surprinzător, anul acesta ne-a mers mai bine pe partea de team-buildinguri, faţă de anul trecut”, ne-a declarat Adrian Achim. Pentru un sejur de şapte nopţi, un turist plăteşte puţin peste 2.300 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...