1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Cât va investi Papalekas în turnul de 23 de etaje din nordul Bucureştiului

Firma Corinthian Five, deţinută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai discreţi, dar activi investitori pe piaţa imobiliară românească, a demarat în luna iunie a acestui an lucrările de demolare ale fostului showroom Porsche Aviaţiei. Planurile prevăd construcţia unei clădiri de birouri. 

30 iul, 2013 | ECONOMICA.net

În locul showroom-ului Porsche din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Capitală se va ridica o clădire de cel puţin 23 de etaje. Zona a atras în ultimii ani mai mulţi dezvoltatori de clădiri de birouri, inclusiv suedezii de la Skanska, care au revenit pe piaţa din România. 

Terenul, cu o suprafaţă de 12.066 mp, a fost cumpărat în luna mai a acestui an, iar firma mai are în plan achiziţia unei alte parcele de 2.124 mp din imediata apropiere pentru dezvoltarea proiectului.

Terenul nu este supus nici unei finanțări, iar costul de dezvoltare este estimat la 60 de milioane de euro (10-15% din această sumă reprezentând soft costul). Pentru restul sumei, compania va împrumuta 50-55 de milioane de euro. 

Clădirea de birouri va avea suprafață totală construită de 48.732 mp și peste 23 de etaje, se arată în documentul de admitere pe piaţa AIM de la Bursa de Londra al companiei Globalworth Real Estate Investments, fondată anul acesta de omul de afaceri Ioannis Papalekas. 

Proprietatea, denumită Bucharest One este deținută de Corinthian Five SRL, în care Papaleks deține 100% din acțiuni, printr-o altă companie, iar finalizarea este prevăzută pentru anul 2015. 

În acelaşi document menţionat mai sus se mai specifică faptul că autorizaţia de construcţie a fost obţinută cu un CUT (coeficient de utilizare al terenurlui) de 4. De asemenea, a fost obţinută şi aprobarea din partea Metrorex pentru soluţii de trafic. 

Raportul de evaluare întocmit de The Advisers/Knight Frank arată că valoare investiţie în acest proiect este de 43 de milioane de euro, fără TVA, iar la finalizare valoarea clădiri ar ajunge la 130 de milioane de euro. În raportul de evaluare al celor de la Coldwell Banker, valoarea investiţiei este de 46,4 milioane de euro, iar valoarea la finalizare este estimată la 141,3 milioane de euro

Venitul net din exploatare este estimat la 12,5 milioane de euro anual. 

CITEŞTE ŞI Afacerile de jumătate de miliard de euro ale celui mai discret investitor din imobiliare

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO