1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Cât vrea Ţiriac să câştige într-un an: Am încredere în bănci, dar vreau un randament mai bun

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat că are încredere în bănci, dar randamentele de 3% nu sunt destul de bune. "După părerea mea, la un portofoliu respectabil, ar trebui să câştigi 5%", a spus Ţiriac.

22 dec, 2013 | Mediafax

Întrebat dacă îi este teamă că situaţia din Cipru, care a confiscat o parte din depozitele bancare şi a restricţionat tranzacţiile financiare pentru a evita prăbuşirea sistemului financiar, s-ar putea extinde la nivelul Europei, omul de afaceri a arătat că este posibil, cu unele excepţii.

"Mă bate gândul, cu excepţia Angliei, cu excepţia Germaniei. În ţările acestea nimeni nu admite aşa ceva, să vină cineva să-ţi fure banii tăi din bancă, bani care au fost câştigaţi corect, fără să începi droguri, arme, prostituţie, şi aşa mai departe", a afirmat Ţiriac.

Ţiriac: Am investit în aur acum mult timp. Nu voi vinde

Întrebat dacă ar investi acum în aur, Ţiriac a spus că a făcut-o în trecut, că nu a vândut atunci când preţul a crescut şi nu intenţionează să vândă nici în prezent.

"Aurul este un bun care îşi menţine valoarea, indiferent de fluctuaţiile pe care le are", a explicat fostul tenisman.

2013 a fost un an destul de prost pentru Ţiriac

Proprietar al unui grup cu activităţi în mai multe domenii, Ţiriac a afirmat, fiind întrebat unde îşi ţine banii, că pentru el 2013 a fost "destul de prost".

"Nu mă prea ocup de banii mei, sunt destul de deştept să-mi dau seama că sunt prost, şi atunci îi las pe cei mai deştepţi să încerce. Eu am avut, de exemplu, un an destul de prost în 2013, sub media mondială a banilor", a spus Ţiriac, precizând că a câştigat mai puţin şi a indicat o marjă de 2,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO