1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

IT&C

Cătălin Marinescu de la ANCOM va fi şeful diviziei de strategie a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, sub egida ONU

Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a anunţat, luni, că va prelua, începând din luna mai, funcţia de şef al Diviziei de Strategie a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) de la Geneva, parte a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

27 mar, 2017 | ECONOMICA.net

"Mă voi alătura ITU, din poziţia decizie privind strategia. Voi fi aproape de domeniul comunicaţiilor electronice. Vreau să urez succes conducerii viitoare a ANCOM, şi pot să le spun că se pot baza pe mine şi de acum încolo", a spus Marinescu, care şi-a anunţat, vineri, demisia de la şefia ANCOM cu efect de la sfârşitul lunii aprilie.

Cătălin Marinescu a fost numit la conducerea ANCOM în 2009, în timpul guvernării Boc, cu un mandat de şase ani. Mandatul său s-a încheiat la 1 aprilie 2015, dar a fost prelungit automat, conform legii, până la numirea unui succesor. Preşedintele ANCOM este propus de premier şi numit de preşedinte.

"Mi-am dat demisia pentru aveam o altă oportunitate de carieră, a fost o decizie a mea. Spre binele meu, şi spre binele organizaţiei, în sensul că la un anumit interval de ani trebuie să vină un suflu nou. Demisia mea nu a avut nicio legătură cu politica", a mai afirmat Marinescu la conferinţa de luni.

El a precizat că procedura de recrutare pentru funcţia pe care o va ocupa în cadrul ITU a început anul trecut.

ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele şi sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de reţele de telecomunicaţii. Uniunea este împărţită în trei sectoare: standardizare, radiocomunicaţii şi dezvoltarea telecomunicaţiilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO