1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Catalonia reclamă statul central în faţa Curţii Supreme pentru "distribuirea inegală" a ţintelor de deficit

Executivul regional din Catalonia a reclamat guvernul central în faţa Curţii Supreme, întrucât consideră că modul în care a repartizat acesta respectarea ţintelor de deficit pentru perioada 2013-2016 este inegal şi disproporţionat, încălcând totodată şi legea stabilităţii bugetare, transmite EFE.

24 mar, 2014 | Agerpres

După ce anul trecut guvernul spaniol a respins contestaţiile trimise de Catalonia şi Asturias privitoare la împărţirea ţintelor de deficit, guvernul regional catalan a decis să recurgă la justiţie.

În reclamaţia depusă de guvernul regional catalan în faţa Curţii Supreme, acesta solicită anularea acordurilor prin care guvernul spaniol a stabilit ţintele de deficit pentru comunităţile autonome spaniole. Potrivit guvernului regional, cel central obligă regiunile Spaniei să facă un efort colosal şi să respecte ţinta de deficit pentru 2016, în vreme ce statul însuşi îşi amână termenele pentru obiectivul de deficit până în 2020.

Guvernul regional catalan solicită astfel ca instanţa să stabilească noi obiective de deficit pentru comunităţile autonome spaniole, care să scadă progresiv de la 2,5% în 2013 şi până la 1,1% în 2016. Pentru Catalonia, ţintele de deficit stabilite sunt de 1,58% în 2013, 1% în 2014 şi 0,7% în 2015, şi 0,2% pentru anul 2016. Pentru aceşti ultimi trei ani, ţintele sunt aceleaşi pentru toate comunităţile autonome spaniole, lucru pe care guvernul regional catalan îl vede 'arbitrar şi lipsit de orice motivaţie'.

Deficitele înregistrate de comunităţile autonome spaniole în 2013 vor fi cunoscute înainte de sfârşitul lunii martie, însă guvernul regional catalan a anunţat deja că nu a reuşit să respecte obiectivul astfel impus.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO