Catastrofă aviatică în Egipt: Avionul prăbuşit nu a fost lovit din exterior

Avionul companiei ruse Kogalîmavia care s-a prăbuşit sâmbătă în Egipt nu a fost lovit din exterior şi pilotul nu a lansat un apel SOS înainte ca aparatul să dispară de pe radar, relatează luni Reuters, citând o sursă din cadrul comisiei care analizează cutiile negre ale avionului, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 02 nov. 2015, 11:55
Catastrofă aviatică în Egipt: Avionul prăbuşit nu a fost lovit din exterior

Sursa citată a refuzat să furnizeze mai multe detalii, dar a precizat că-şi bazează afirmaţiile pe examinarea preliminară a cutiilor negre recuperate după prăbuşirea avionului.

O sursă din cadrul Ministerului Aviaţiei a precizat anterior că analiza cutiei negre care înregistrează parametrii de zbor este încă în desfăşurare.

Directorul general al companiei aeriene Kogalîmavia, Aleksandr Smirnov, a declarat anterior la Moscova, cu puţin timp în urmă, că avionul de tip Airbus A321-200 ‘se afla într-o stare tehnică excelentă’ şi numai un ‘factor extern’ poate explica prăbuşirea aparatului, potrivit RIA Novosti.

‘Noi excludem orice defecţiune tehnică sau eroare de pilotaj’, a adăugat el, subliniind că ‘singura cauză posibilă (a accidentului) este un factor extern’.

Avionul Airbus A321-200 nu putea să se dezintegreze în aer din cauza vreunei defecţiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei. ‘Totul ne face să credem că, la începutul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul’ asupra avionului, a indicat Smirnov.

Un alt reprezentant al companiei a precizat că aparatul suferise înainte de aceasta avarii structurale semnificative, iar piloţii nu au mai apucat ‘să intre în contact radio’ cu controlorii de trafic aerian, conform RIA Novosti.

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută şi sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toţi ruşi cu excepţia a trei ucraineni, s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţa în deşertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din staţiunea Sharm el-Sheik, cu destinaţia Sankt-Petersburg.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...