Câte ore stau românii pe internet şi ce anume fac

Utilizatorii de internet din România petrec, în medie, 3,6 ore/zi online, în principal pentru a-şi verifica mesajele primite pe e-mail, dar şi pe reţelele sociale, pentru a comunica prin intermediul aplicaţiilor de chat, arată rezultatele unui studiu efectuat de compania de cercetare 360insights.
Economica.net - joi, 17 iul. 2014, 06:32
Câte ore stau românii pe internet şi ce anume fac

În România, utilizatorii din România sunt online circa 3,6 ore/zi, în principal pentru a-şi verifica e-mailul, pentru a fi activi pe reţelele sociale şi a comunica prin intermediul aplicaţiilor de chat. Tinerii sunt lideri în privinţa adopţiei de tehnologii, aceştia folosind cel puţin două gadgeturi pentru a se conecta la internet.

Principalele activităţi derulate de utilizatorii de internet din România sunt: verificarea e-mailului (82%), site-urile de socializare (68%), chat (64%), documentare pentru şcoală/muncă (64%) şi lectura ziarelor online (61%).

Altfel, statistica relevă că, la jumătatea anului trecut, utilizatorii deţineau 12 tipuri de aparate electronice şi electrocasnice dintr-o listă de 17. Cel mai des întâlnit este frigiderul (99%), urmat de aragaz, fier de călcat şi TV (97%). Dintre aceştia, 67% au un televizor cu ecran plat (LCD/plasmă), iar în privinţa dispozitivelor mobile, 99% dintre repondenţi deţin un telefon mobil (dintre aceştia, 35% deţin un smartphone), iar 17% o tabletă.

Cercetarea 360insights din România a fost realizată pe un eşantion de 807 repondenţi.

Pe de altă parte, la nivel european, o cercetare întocmită de Samsung Electronics arată că adulţii din cinci ţări ((Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Italia) stau, în medie, 7,7 ore/zi folosind dispozitive IT&C sau aparate electrocasnice, precum telefon mobil, televizor, maşină de spălat vase sau electrocasnice pentru gătit.

De asemenea, aproape două treimi (64%) dintre cei chestionaţi cred că tehnologia, cum ar fi telefoanele mobile, reţele sociale, e-mail etc, ‘i-a adus mai aproape’ de familiile lor. Jumătate dintre cei intervievaţi (52%) sunt de acord că tehnologia mobilă îi ajută să aibă mai multe conversaţii cu familia lor, iar unul din patru consideră că a rămâne în contact prin intermediul social media înseamnă că ‘îi înţeleg mai bine pe membrii familiilor lor’.

Samsung a lansat Indicele Techonomic pentru a vedea cum se schimbă felul în care interacţionează oamenii pe măsură ce creşte rata de adopţie a tehnologiei. În cadrul cercetării au fost chestionaţi online 5.000 de persoane din categoria de vârstă 18 – 65 ani, din cinci ţări europene (Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Italia), studiul fiind realizat la solicitarea Lifestyle Samsung European Research Lab, în parteneriat cu Ipsos MORI.

Samsung Electronics Co., Ltd., unul dintre liderii mondial în tehnologie, are 286.000 de angajaţi din 80 de ţări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...